avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM nedeterminata. O ADEVARATA PROVOCARE!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM nedeterminata. O ADEVARATA PROVOCARE!!!

Fratilor,
Va pun spre dezbatere o situatie extrem de dificila.

[ link extern ]

Am un CIM pe perioada nedeterminata si m-au sutat afara fara preaviz, etc.Motivul? Am functionat la Universitatea de Vest din Tm, Catedra de Teologie. Orice Catedra se supune legilor universitare. Noi avem si un protocol incheiat intre BOR si Minist. Educatiei. Pe motivul ca m-am opus (chipurile) la titularizarea unui preot (Vasile Muntean), acesta ma calomneaza la Patriarhie. Primesc sesizarea il deferesc justitiei. In luna februarie incepe procesul. Anunt mitropolia prin 3 adrese oficiale. Nu primesc decat incurajari. Ajung in luna septembrie si mi se cere imperativ ca "in virtutea faptului ca esti preot, conform Legiuirilor BOR, art 50 prin care orice cleric nu are voie sa compare in fata instantei fara aprobarea episcopului, iti cer sa retragi chemarea in judecata". Eu pt ca m-a facut cu apa si otet la patriarhie si fara ca mitropolia sa ii faca ceva reclamagiului, sa probeze ceea ce a spus, NU am retras chemarea in judecata. Astfel m-au data afara mai intai din postul de preot, apoi de lect.univ.dr. de la Universitate si de Sef al acesteia. Ajutati-ma!!! incerc sa anexez: decizia de desfacere a contractului si protocolul...

cherciuviorel@yahoo.com



Documentele le gasiti la

[ link extern ] /
Statutul BOR

[ link extern ]


pagina 39 (articolul 50 litera e)

Deci, si daca iti da cineva in cap tu nu ai voie sa te aperi? Chiar nu pot face nimic? Ms!
Sper sa va raspunda cineva care cunoaste legislatia si problemele ei din cadrul bisericii. Fara sa fi avut contact cu aceste norme este greu sa emiti o parere.
ARTICOLUL 16: Egalitatea în drepturi
(1) Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
.......

Daca BOR nu este stat in stat atunci acest articol din Constitutie este obligatoriu si pentru el. Nu cred ca poate avea un statut sau regulament care sa aiba prevederi contrare Constitutiei.
Suferim la foarte multe capitole privind aplicarea corecta a legii si un lucru deosebit de grav, nu exista sanctiuni pentru cei responsabili cu punerea in practica a legislatiei si care nu o fac sau o interpreteaza care cum vor. Si asta pentru ca este ambigua si lasa loc de interpretari. O lege scurta, clara si concisa nu are nevoie de "norme metodologice de aplicare". Apropo, dupa cum decurg ultimele evenimente politice se pare ca si pentru legea suprema trebuiesc emise "norme metodologice de aplicare".:D. Voi apuca sa ma bucur de dictatura legii?:(
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ContSters42179, utilizator
Va multumesc! Deci am toate sansele sa pier cu legea in mana?

Alte discuții în legătură

Subiect... "imposibil" de controversat! sncfr sncfr In calitatea de cadru didactic la Facultatea de Teologie din Timisoara (Universitatea de Vest din Timisoara) mi-a fost retras \"sprijinul politic\" ... (vezi toată discuția)
Parere: constitutional sau neconstitutional? StatVsBiserica StatVsBiserica Va solicitam parerea. In litigiul aparut in Timisoara, Facultatea de Teologie din cadrul unei universitati publice, pe de o parte si preotul caruia i s-a ... (vezi toată discuția)
Nu sint trecut in revisal, (extrasul din revisal, este "alb ca ... exigu exigu Nu sint trecut in Revisal, (extrasul din Revisal, este \"alb ca zapada\") in schimb angajatorul depune declaratia 112. Nu am CIM dar statul roman imi acorda ... (vezi toată discuția)