avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM nedeterminata. O ADEVARATA PROVOCARE!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM nedeterminata. O ADEVARATA PROVOCARE!!!

Fratilor,
Va pun spre dezbatere o situatie extrem de dificila.

[ link extern ]

Am un CIM pe perioada nedeterminata si m-au sutat afara fara preaviz, etc.Motivul? Am functionat la Universitatea de Vest din Tm, Catedra de Teologie. Orice Catedra se supune legilor universitare. Noi avem si un protocol incheiat intre BOR si Minist. Educatiei. Pe motivul ca m-am opus (chipurile) la titularizarea unui preot (Vasile Muntean), acesta ma calomneaza la Patriarhie. Primesc sesizarea il deferesc justitiei. In luna februarie incepe procesul. Anunt mitropolia prin 3 adrese oficiale. Nu primesc decat incurajari. Ajung in luna septembrie si mi se cere imperativ ca "in virtutea faptului ca esti preot, conform Legiuirilor BOR, art 50 prin care orice cleric nu are voie sa compare in fata instantei fara aprobarea episcopului, iti cer sa retragi chemarea in judecata". Eu pt ca m-a facut cu apa si otet la patriarhie si fara ca mitropolia sa ii faca ceva reclamagiului, sa probeze ceea ce a spus, NU am retras chemarea in judecata. Astfel m-au data afara mai intai din postul de preot, apoi de lect.univ.dr. de la Universitate si de Sef al acesteia. Ajutati-ma!!! incerc sa anexez: decizia de desfacere a contractului si protocolul...

cherciuviorel@yahoo.com



Si ca sa fie totul complet - am primit retragerea binecuvantarii la pachet cu desfacerea CIM-ului. Le-a fost frica, de fapt viclenia lor, sa imi dea inainte in mana foaia cu retragerea binecuvantarii. Actul mitropolitan (retragerea binecuvantarii) este datat cu 1 octombrie si eu l-am primit pe 19 cu decizie cu tot. Nu este si asta un abuz? Sa ma lase sa imi exprim punctul de vedere prin contestatie... si abia apoi sa ma spanzure.
Am fost sef de Catedra pana in data de 19 octombrie 2009. Concomitent cu atacarea deciziei de desfacere a CIM doresc "mai fac ceva"... Teologia din Timisoara face parte din Facultatea de Litere, Istorie si Teologie - unde sunt 10 Catedre printre care si Teologia. Ca sef de Catedra am avut fisa postului care prevedea ceva impreuna cu Statutul personanului didactic si Carta U.V.T. Mi-au fost incalcate prin ABUZ multe atributii. Nu mai pomenesc ca in perioada 12-19 octombrie 2009 Teologia avea OFICIAL 2 sefi. Cum pot sa reclam abuzurile decanatului si recatoratului? Am inteles ca in penal ca abuz de functie, abuz impotriva persoanei etc. Nu ma pricep si in acest scop Va cer ajutorul. Ms!
Fi tare! Cu d-zeu inainte! Asa cum ne invatati pe noi. Doamne ajuta!
pneagu a scris:

Fi tare! Cu d-zeu inainte! Asa cum ne invatati pe noi. Doamne ajuta!


Va multumesc! Astept pareri in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect... "imposibil" de controversat! sncfr sncfr In calitatea de cadru didactic la Facultatea de Teologie din Timisoara (Universitatea de Vest din Timisoara) mi-a fost retras \"sprijinul politic\" ... (vezi toată discuția)
Parere: constitutional sau neconstitutional? StatVsBiserica StatVsBiserica Va solicitam parerea. In litigiul aparut in Timisoara, Facultatea de Teologie din cadrul unei universitati publice, pe de o parte si preotul caruia i s-a ... (vezi toată discuția)
Nu sint trecut in revisal, (extrasul din revisal, este "alb ca ... exigu exigu Nu sint trecut in Revisal, (extrasul din Revisal, este \"alb ca zapada\") in schimb angajatorul depune declaratia 112. Nu am CIM dar statul roman imi acorda ... (vezi toată discuția)