avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu sint trecut in Revisal, (extrasul din Revisal, este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu sint trecut in Revisal, (extrasul din Revisal, este "alb ca ...

Nu sint trecut in Revisal, (extrasul din Revisal, este "alb ca zapada") in schimb angajatorul depune declaratia 112. Nu am CIM dar statul roman imi acorda un sprijin financiar de 470 euro brut, din partea angajatorului primesc doar binecuvintari. Este normala atitudinea angajatorului? Sint preot al BOR pentru diaspora. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 17 Septembrie 2021
Statutul BOR vorbeste despre contractul individual de munca doar in art 119 alin. (5) : În cazul în care un cadru didactic, cleric sau laic, dintre cei care predau disciplina Religie, săvârşeşte abateri de la doctrina şi morala Bisericii, în urma cercetării, chiriarhul îi poate retrage acordul de a preda religia, fapt care duce la desfacerea contractului individual de muncă. Această dispoziţie este comună şi pentru personalul didactic din unităţile de învăţământ preuniversitar, universitar teologic şi confesional.

Preoții și diaconii sunt numiți la parohie de chiriarh, întro ședință a Permanenței Consiliului eparhial, cu respectarea prevederilor statutare și regulamentare bisericești. ... in speta,numirea se face in baza unei decizii si nu a unui c.i.m.

La începerea activității pastorale în unitatea pentru care a fost numit, personalul bisericesc primește din partea chiriarhului o decizie prin care se reglementează drepturile și îndatoririle ce-i vor reveni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebarea unui enorias enorias enorias Buna reprezint 99% din enoriasii unei parohii ortodoxe din judetul arad. in urma cu cateva luni am ramas fara preot in urma decesului preotului de la noi si ... (vezi toată discuția)
Parere: constitutional sau neconstitutional? StatVsBiserica StatVsBiserica Va solicitam parerea. In litigiul aparut in Timisoara, Facultatea de Teologie din cadrul unei universitati publice, pe de o parte si preotul caruia i s-a ... (vezi toată discuția)
Angajare cu contract de munca in cadrul bisericii ortodoxe ContSters141803 ContSters141803 Preotul de la mine din sat a vrut sa ma angajeze cu ctr de munca in cadrul parohiei in postul de paraclisier.(intretineea bisericii si a ... (vezi toată discuția)