avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Un cabinet de avocatură trebuie să aibă un cont ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Un cabinet de avocatură trebuie să aibă un cont bancar? Sunt nedumerit pentru că mi s-a solicitat plata prin Western Union

Am vrut să achit un serviciu prestat către un cabinet de avocatură. Am cerut avocatului titularul contului si IBA-nul pentru a efectua transferul contravalorii serviciului prestat. Mi s-a raspuns că acest lucru este imposibil pentru că în acest caz costurile ar fi foarte mari (adică transfer bancar) si avocatul în cauză nu acceptă decât "plăți" prin "Western Union" pentru care va emite o chitanță aferentă ce-mi va fi eliberată și în care îmi va fi stipulat faptul că am solicitat o "consultare"! Personal sunt interesat de a avea controlul "cheltuielilor" pe care le fac pentru a solicita despăgubiri ulterioare... Este corect sau nu acest lucru din partea unui avocat ce are un cabinet de avocatură, achitarea servicilor prestate NUMAI prin "Western Union"?
N.B.: Furnizarea "consultării" a fost făcută la distanță iar eu nu vreau decât să-mi achit "obligațiile" dar prin transfer bancar în urma unei "facturi" pentru serviciul prestat. Cum se achită serviciile oferite de către un cabinet de avocatură? De curiozitate și pentru a nu lua "țeapă" si favoriza evaziunea fiscală?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 15:43, 12 Mai 2018

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă avocatul este executat nu poate primi nici prin WU.

Cum sa nu poată? Se poate.
In plus, credeți că este vorba de sume imense, din moment ce este vorba de consultanta ?

# IceA, cum favorizezi evaziunea fiscală ? Plata sau nu, a taxelor, este decizia contribuabilului, nu ști ce va decide la final.
Cât despre teapa, cum sa iei din moment ce ți-a fost prestat un serviciu ce acum trebuie platit.
In rest, nu prea este ok să plătești prin WU. Mai ales prestari de servicii de natura juridică .
Propune-i să plătești prin PayPal. :))

Avocatul este din România, sau în afara ei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
Quartila, utilizator
Mulțumesc pentru toate răspunsurile, mi-am putut face o idee! Am să încerc să dau câteva detalii pentru clarificarea celor ce mi-au pus întrebări :

1. Consultarea a avut loc cu un avocat din România situat pe raza de domiciliu a persoanei cu care am un "litigiu" reprezentând un împrumut neachitat de către acesta în valoare de 2.000 EUR. Personal domiciliez tot în România dar în altă localitate decât persoana împrumutată, la o distanță semnificativă de acesta.

2. Consultarea a constat într-o convorbire telefonică în care avocatul respectiv mi-a spus că o consultație la domnia sa costă 200 lei iar onorariul pentru a accepta să mă reprezinte 2.500 lei. Deasemeni mi-a spus că am șanse minime sa recuperez împrumutul datorită faptului că nu am martori ci doar o chitanță de mână semnată de catre cel împrumutat (persoana împrumutată este nepot după verișoară primară din partea tatălui meu și lucrează ca agent în poliție și nici în vis nu-mi închipuiam că voi ajunge în această situație!) - am facut aici precizările legate de cauză pentru a putea fi clară natura consultării ce am solicitat-o.

3. Initial am vrut să merg mai departe si am trimis prin "Facebook" copie după cartea mea de identitate și chitanța de mână respectivă rămânând să merg la sediul cabinetului de avocatură respectiv pentru a încheia contractul și a demara acțiunea.

4. Au mai fost câteva convorbiri telefonice în care, printre altele, "am deranjat" de la masă avocatul respectiv cu toate că la "contact" pe pagina de internet are trecut că poate fi consultat după ora 18.00 nefiind precizată o oră "finală" (am ințeles și respectat acest lucru si nu l-am deranjat înainte de această oră) iar eu am sunat pe la 20.00... poate aici am greșit eu!

5. Am analizat mai bine informațiile primite de la avocatul respectiv - în speță că nu cunoștea data la care se prescrie "cauza", prima oară spunându-mi că la 3 ani de la momentul împrumutului și ulterior la 3 ani de la data scadenței împrumutului, plus informațiile cu privire la "șansele" de succes.

5. Intre timp am facut și o petiție către doamna Ministru Carmen Dan, petiție ce este în cercetare fiind direcționată (spre surprinderea mea extrem de rapid, câteva zile) către structurile subordonate (IGPR - Direcția Managment Strategic și Suport Informațional) de la care am primit și număr de înregistrare.

Pe baza acestor fapte am hotărât să mă opresc și din respect să achit contravaloarea consultației (200 lei) printr-o formă de plată ce să-mi permită să justific ulterior care a fost scopul acestei "cheltuieli" în eventualitatea că voi dori recuperarea sumei.

Menționez că habar nu am cum este LEGAL să achit la distanță o "consultație din care să rezulte scopul ei" și de aceea am lansat acest subiect. Este adevărat că nu am date că s-ar face evaziune fiscală și de aceea am spus doar că și citez: "De curiozitate și pentru a nu lua <<țeapă>> si favoriza evaziunea fiscală?". Iar prin "țeapă" am înțeles să mi se emită un act incomplet (doar "chitanță consultare juridică") ori să nu se mai emită deloc după efectuarea plății prin Western Union.

Respect pentru breasla avocaților și le susțin cauza cum că sunt "nedreptățiți" vizavi de modul în care sunt tratați în raport cu "procurorii" care în opinia mea sunt "supraestimați" în legislația actuală!
Multumesc încă o dată celor ce au pierdut timp ca să-mi răspundă!!!

N.B.: Precizările vizavi de "cauza respectivă" au doar rol informativ și nu fac obiectul acestei postări!
Termenul "avocat" este general în sensul că nu am folosit "sexul acestuia" în discuția de mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
icealinutza, utilizator
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca onorariul perceput dvs fie si pt o consultatie ar fi fost la nivelul perceput de avocatii din vest nu cred era o problema pt coleg sa isi declare toate veniturile.Faptul ca nivelul onorariilor este extrem de scazut si cu toate acestea clientii cauta cel mai ieftin pret fara sa isi puna alte probleme face ca si av sa caute sa isi reduca costurile.

Stimate domnule avocat, vă mulțumesc pentru că v-ați aplecat asupra subiectului deschis de mine!
Nu am spus NICAIERI că acest "coleg" își declară sau nu veniturile!!!

Suntem într-o economie de piață unde există cerere și ofertă și nu eu am împiedicat "ca pentru o consultație juridică oferită" costul să fie oricare inclusiv "la nivelul perceput de avocatii din vest"!

Afirmația "Faptul ca nivelul onorariilor este extrem de scazut si cu toate acestea clientii cauta cel mai ieftin pret fara sa isi puna alte probleme face ca si av sa caute sa isi reduca costurile." are o fractură de logică pentru că pentru ORICE consumatorul caută cel mai mic preț raportat la calitate și nu are legătură cu ce face "producătorul" pentru a atinge acel preț! Chiar nu vă în țeleg! Ce are "coada vacii cu ștampila primăriei"? Pe mine mă interesează cel mai bun preț în condiții legale și cum face acest lucru "ofertantul" e treaba lui și nu a mea dar pentru mine să fie LEGAL contractul meu cu el! Dacă nu-i competitiv asta este!

Vreți să spuneți cumva că este "de vină" consumatorul care caută "cel mai mic preț" ignorând alte aspecte? La mine nu-i așa, am luat în considerare ratingul avocatului de pe acest site... și nu cred că e de vină consumatorul care caută cel mai mic preț pentru că el îl caută cu respectarea legilor în vigoare iar dacă prețurile erau "ca-n vest" ar fi căutat și acolo cel mai mic preț raportat la calitatea serviciului!!! NU consumatorul stabilește dacă "un producător de orice" își desfășoară activitatea legal sau ilegal!

Sau vreți să spuneți cumva că unii (sau toți că nu prea pricep din postare?) dintre colegii dumneavoastră folosesc "mijloace nelegale" pentru a scădea costurile (inclusiv cel semnalat de către mine)???
Vă multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
icealinutza, utilizator
Executarea silită se poate face si daca sunt de ridicat bani prin Western Union.
Se iau orice bani se gasesc.


Chestia ca vreti sau nu sa platiti prin cont sau WE tine de înțelegerea dintre părți.
Dovada plății o aveti oricum si se poate face mențiunea.
Nu este nimic nelegal în ă se face plata prin WU din moment ce se face chitanța de avocat.
Si daca scrie ca se plătește consultanta este normal si legal sa faca chitanța.

Procurorii nu sunt cu nimic mai favorizati de legislație.Exista un echilibru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Executarea silită se poate face si daca sunt de ridicat bani prin Western Union.
Se iau orice bani se gasesc.

Aveți dreptate că în cazul unei executări silite, se iau banii care se găsesc.
Numai ca, la WU nu se pot lua.
Un executor judecătoresc nu poate sta cu ochii pe debitor și să meargă în spatele lui sa ii popreasca banii la ghișeu.
Înțelegeti.
WU, nu este instituție bancară, pentru a putea popri sumele ce sunt virate in contul debitorului.

In rest, aveți perfecta dreptate.

# IceA, sfatul meu este să plătiți după ce veți primii o factura, chitanță, din partea acelui avocat.
Nu vă grăbiți să puneți bani la WU, fără să aveți o dovadă pentru serviciile prestate.
Și, chiar și așa, treaba cu WU este cam dubioasă.
Posibil ca, la "capătul firului, sa nu fie chiar un avocat real".
Acum, alegerea va aparține.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
Quartila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rugat un prieten să transfere, prin western union, 4500 e în germania de pe numele lui pe numele meu, dar când am ajuns acolo suma era ridicată de altă persoană. ce pot să fac? AndreiDori AndreiDori Cum pot recupera banii depusi pe numele meu? Acum cateva zile am cazut intr-o capcana ...trebuia sa iau o masina...etc. Am rugat un prieten sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Fraudă prin western union și posibil furt identitate: cum pot recupera banii pe care i-a ridicat altcineva în locul tatălui meu? sabo ioana sabo ioana Buna ziua, am trimis suma de 2500euro+comision 90euro prin western union catre tatal meu, pentru a fi ridicati din franta. Am facut acest lucru deoarece voiam ... (vezi toată discuția)
Bani dati imprumut,am chitanta de la western union ionut_sarpe1989 ionut_sarpe1989 Buna ziua pe data de 21.02.2012 am dat imprumut suma de 180 euro la un prieten,mentionez ca am chitanta de la Western Union precum si Copia dupa formularul de ... (vezi toată discuția)