avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este posibil ca o masina sa figureze in 2 tari?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este posibil ca o masina sa figureze in 2 tari?

Buna ziua! Povestea e cam asa : in 2009 tatal meu a cumparat o masina din italia cu toata actele in regula, toate plătite la zi. In 2012 a venit in romania unde a beneficiat de numere rosii dupa care a inscris-o aici neintanpinand vreo peoblema sau vreun refuz. Placutele cu numere de italia i-au fost rupte de catre politia romana pe motiv ca "se radiaza numerele". Nimeni nu l-a indrumat sa mai faca ceva in continuare, nimeni nu i-a spus ca ar trebui sa se ocupe personal de radierea masinii in italia, oarecum lasand de inteles ca se ocupa politia romana. Ieri, tatal meu care se afla acum in italia, a fost oprit in trafic pt un control normal si brusc a aflat ca "circula cu numere false " , ca masina rezultă a statului italian si nu a statului roman, a primit 2 amenzi , una de 500 si ceva de euro si una de 200 si ceva de euro, pe langa care se mai adauga o suma de peste 2000€ care ar reprezenta un fel de impozit acumulat din 2012 pana in prezent. E posibil asa ceva? Masina sa figureze in 2 tari si sa fie platit impozit tot in 2 tari diferite? De ce politia romana nu a transmis mai departe faptul ca masina este acum pe statul roman sau macar sa il fi informat pe tatal meu de următorii pasi? Ce credeti ca este de facut si cine a gresit? Oare daca ar merge acolo la un avocat, ar rezolva ceva sau ar fi bani aruncati? Nu isi permit sa arunce bani fara rezultae in conditiile in care acum sunt oricum îngropați in datorii (parintii mei). Ideea este ca mi se pare eronat sa i se dea amenda pe motiv ca ar circula cu numere false din moment ce a prezentat toate actele romanesti si toate fiind in regula, iar in al 2lea rand mi se pare nedrept felul in care politia romana a "omis" sa îndrume un cetatean. Multumesc anticipat pt raspuns!

Alte discuții în legătură

Impozit auto tudu_dora tudu_dora buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina tudorcalut tudorcalut buna ziua. am avut o masina cumparata din italia . dupa expirarea numerrelor rosi de romania nu am circulat cu masina o perioada lunga de timp. ulterior un ... (vezi toată discuția)
Vw polo sub sechestru in italia Petrica Popa Petrica Popa In 31 august 2018 am Cumparat o Masina VW polo cu numere rosii provizorii de Bacau si RAR efectuat in Bacau in 30 August. Am facut toate actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)