avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatie teren din fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatie teren din fata blocului

Buna ziua,

mi-am cumparat recent un apartament la parter si am unele neclaritati.

As dori sa stiu daca vecinii au dreptul sa isi faca gradina in fata geamurilor mele si daca da au drept sa planteze orice?

Cum pot folosi eu gradina respectiva legal? (am vazut ca am cota parte din teren..dar nu stiu daca e terenul de sub bloc sau cel din jurul blocului).

Multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: Maria@V , utilizator 15:42, 10 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde despre ce vorbim, doamna Maria.
Daca discutam de vechile blocuri, acestea sunt construite pe terenul Consiliului Local, iar spatiul din jurul blocurilor apartine chiar asa, Consiliului Local.
Dvs. aveti o cota parte-indiviza de proprietate pentru terenul de sub bloc, pentru care deja platiti un impozit CL.
Vecinii dvs., fiind mai vechi pe-acolo, nu au lasat terenul parloaga si au plantat copaci, flori, etc.
Sigur ca nu au voie sa planteze orice, insa in limita bunului simt, fiecare cam stie ce are de facut. Daca va considerati nedreptatita, puteti merge in audienta la autoritatile locale, reclamati acolo ce doriti, cereti sa se respecte legislatia. Legal si dvs. puteti sa participati la infrumusetarea gradinii, puteti sa veniti cu propuneri constructive si oamenii, vecinii dvs. au sa inteleaga in mod sigur...
Succes!
Multumesc frumos de raspuns! Da blocul este vechi...O sa incerc sa merg la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)
Spațiul verde din fata blocului Annnna8789 Annnna8789 Bună seara! Locuiesc la parter la un bloc de 4 etaje iar vecinii s au apucat de plantat flori si copaci mii in fata geamului meu..chiar aproape de geam. ... (vezi toată discuția)
Am voie sa plantez un copac in fata blocului, fara autorizatie? marinescul marinescul Vreau cu niste prieteni sa plantam niste copaci in fata blocului. Este vreo lege care ne impiedica sa facem asta? De asemenea, daca vreau sa plantez in fata ... (vezi toată discuția)