avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conditii reducere poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conditii reducere poprire

Buna ziua,

Sunt angajata part time, divorțată, cu 2 copii minori în întreținere, și stau cu chirie. In aceste condiții, care este suma totala ce poate fi poprita lunar și care sunt actele justificative necesare?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:19, 15 Mai 2018
Legea reglementează în felul următor:
- până la 33% pentru o singură poprire de la un singur creditor.
- până la 50% pentru două sau mai multe popriri de la mai mulți creditori.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
Dapix, utilizator
Nu exista criterii de diminuare a sumei poprite?
Nu există prevăzut în lege nici un fel de excepții de diminuare a limitelor maxime de poprire.
Dar se poate cere diminuarea popririi maximale în instanța de judecată.
Carei instante de judecata trebuie sa ma adresez? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanța de executare de la Judecătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma poate ajuta cineva cu un sfat? ce pot face cu poprirea? robert1972 robert1972 lucrez cu carte de munca.....dar 1/3 din salariul net este oprit de executor......am incercat sa cer un angajament de plata mai mic....dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Poprire cont 50% guschevici guschevici Buna seara ! As dori sa stiu daca este normal pt un credit de nevoi personale neplatit la timp sa ai poprire pe cont 50% poprirea fiind infiintata de doua ... (vezi toată discuția)