avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumulul pensie salariu!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumulul pensie salariu!

Avem ceva definitiv in aceasta privinta?Ma refer la cumulul salariu la stat cu pensie.Daca da unde se gaseste aceasta lege si ce contine?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 30 Octombrie 2009
Legea care interzice cumulul pensiei cu venitul salarial de la stat, in cazul persoanelor care au o pensie mai mare decat salariul mediu, a fost adoptata tacit de Senat, desi aceleasi prevederi au fost incluse si in pachetul de legi asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea.
Atat in proiectul de lege adoptat de Senat, cat si in legea asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea, se prevede ca angajatii din sectorul bugetar pot cumula pensia cu veniturile salariale doar daca “nivelul pensiei incasate este mai mic sau cel mult egal cu nivelul salariului mediu brut pe economie”.

Legea pentru reglementarea sistemului de cumul al pensiilor cu veniturile salariale, adoptata de Senat, va fi trimisa Camerei Deputatilor, pentru dezbatere si adoptare, in calitate de for decizional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct pensie 40% respectiv 45% herling herling In Senat s-a aprobat de la 1,01.2017 punctul de la 40% din salariul mediu. .Cand se afla pe ordinea de zi la Camera.Deputati si ce nr.are proectul de ... (vezi toată discuția)
Pensionare militari Nealacafta Nealacafta ...\"Inițiativa legislativă a fost adoptată tacit miercuri la Senat și, pentru a se putea aplica, are nevoie de votul deputaților și de oficializare, ... (vezi toată discuția)
Pensie cumulata cu venituri dintr-o societate comerciala angela23 angela23 Buna ziua, La firma la care lucrez exista o persoana care s-a pensionat de putin timp si urmeaza sa primeasca pensia. Inainte de pensioare si -a deschis ... (vezi toată discuția)