avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pasaport minor 14 ani pentru parinti divortati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pasaport minor 14 ani pentru parinti divortati

Buna ziua!
As dori ca cineva sa ma lamureasca cu privinta la aceasta situatie legata de o minora in varsta de 14 ani.
Am divortat in 2003 de fostul sot. Minora a fost incredintata tatalui. Decizia de divort a fost custodie comuna, definitiva si irevocabila. La momentul actual domiciliez in Anglia, iar tatal cu fiica in Romania. Fetita doreste sa vina sa locuiasca cu mine.
Doresc sa intreb daca e nevoie de procura pentru a lua minora in Anglia? Trebuie procura de la tatal pentru a face pasaport minorei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:03, 11 Mai 2018
Da, aveți nevoie de procură sau de o hotărâre a instanței care să suplinească acordul tatălui.
Da, aveți nevoie de procură sau de o hotărâre a instanței care să suplinească acordul tatălui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa fac pasaport fiicei mele elizam elizam am o fiica de 9 ani si doresc sa-i fac pasaport. tatal ei nu face parte din viata ei.pot fara acordul lui sa-i fac pasaport? (vezi toată discuția)
Mutare definitiva din tara cu copil minor lilianaelena40 lilianaelena40 am divortat in septembrie 2010, iar custodia fiicei mele, care acum are 17 ani, mi-a fost incredintata mie, prin hotarare definitiva si irevocabila.In luna ... (vezi toată discuția)
Divort MihaelaL77 MihaelaL77 Buna ziua! As dori sa stiu daca am nevoie de procura pentru a lua o minora in Anglia si pentru ai face pasaport. Tin sa mentin ca am divortat si avem custodie ... (vezi toată discuția)