avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Instanta de fond a impartit masa partajabila conform solicitarii fostei soții, atribuindu-i apartamentul proprietate comuna. La 3 luni de la pronuntarea sentintei, fosta sotie a facut apel, criticand atribuirea catre ea a apartamentului, desi ea il ceruse. Eu nu am facut apel. La 6 luni de la pronuntarea sentintei, apartamentul a fost executat silit pentru neplata ratelor creditului la banca. La al treilea termen de judecata a apelului, fosta sotie a invocat executarea silita a apartamentului si faptul ca acesta a iesit din masa partajabila. Prima sentinta a TMB a fost de respingere a apelului asa cum a fost formulat. Judecata a fost dupa vechiul cod de procedura civila. La recursul facut de fosta sotie, CAB a retrimis apelul spre rejudecare la TMB, care de data asta a admis apelul, scoțând apartamentul din masa partajabilă ca și când nu ar fi existat. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta decizie este una corecta, avand in vedere momentul executarii silite, adică la trei luni dupa declararea apelului de catre fosta sotie si la 6 luni dupa pronuntarea sentintei instantei de fond, avand in vedere ca aceasta i-a dat fostei tot ceea ce a cerut, fără nicio excepție. Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar nlilianne11 nlilianne11 Instanta de fond a impartit masa partajabila conform solicitarii fostei soții, atribuindu-i apartamentul proprietate comuna. La 3 luni de la pronuntarea ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar nlilianne11 nlilianne11 În apel poate fi judecată o cerere pentru un fapt care s-a petrecut mult după pronunțarea instanței de fond și mult după declararea apelului, adică ... (vezi toată discuția)
Gata divortul hai la partaj rico3 rico3 Stimati avocati si forumisti, iata-ma gata cu recunoasterea divortului din SUA (subiectul cu dublu divort), a fost recunoscut din 2007 cu efecte juridice ... (vezi toată discuția)