avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua!In primul rand m-ar interesa care este procedura pentru o iesire din indiviziune in cazul unui teren pe care exista un duplex(doua vile in oglinda cu un perete comun)?Exista un singur contract cu 2 coproprietari.
A doua intrebare este: cam cat costa o iesire din indiviziune(estimativ)?
A treia intrebare: daca indiviziunea se face in timpul casatoriei,sotia este trecuta in contract?
Mentionez ca imobilul a fost construit inainte de casatorie si apartine sotului.
Va multumesc!
O zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
gabriela stinga, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:07, 30 Octombrie 2009
buna ziua!
fiti mai explicita"daca indiviziunea se face in timpul casatoriei,sotia este trecuta in contract?"
sa inteleg ca este vorba de un imobil format din tren si casa-dobandite ambele in timpul casatoriei?
se face intai un act de dezmembrare si apoi actul de partaj.
despre costuri, terbuie sa va interesati la notar.
daca exista intelegere intre coproprietari, iesirea din inviziune se poate realiza la notar .
daca nu exista intelegere, instanta se poate investi cu o actiune avand ca obiect iesirea din indiviziune.
instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala se afla situat imobilul .
taxa de timbru este in cuantum de 3% din valoarea partajabila .
Terenul si casa apartin sotului dinainte de casatorie.Daca se face iesirea din indiviziune intre cei doi coproprietari(sotul+cumnatul meu), voi fi si eu trecuta in contractul sotului,tinand cont ca iesirea din indiviziune se face acum,in timpul casatoriei?
buna ziua!
nu, dvs nu veti aparea in actul de de dezmembrare sau in actul de partaj, aceste operatiuni juridice se fac doar de catre coproprietari.
dvs nu aveti aceasta calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrarea imobilului fara acordul coproprietarilor alinanicorici alinanicorici buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care coproprietarii unui imobil nu sunt de acord cu dezmembrare si nu vor sa-si dea acordul voluntar la ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rundaana rundaana impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)