avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum te pensionezi (pasii) cand esti inca in activitate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum te pensionezi (pasii) cand esti inca in activitate

In luna iulie 2018 indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta (65 ani-7,5 ani pentru conditii de grupa I-100%). Dupa ce depun dosarul raman in activitate in cadrul firmei pana ce primesc decizia de pensionare. Care sunt pasii urmatori ce trebuie sa-i fac? Merg cu decizia de pensionare la Resurse Umane in firma? Iar apoi? Cum se incheie contractul individual de munca?
Cel mai recent răspuns: JOHNVASILE , utilizator 09:24, 13 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa primirea deciziei de pensionare, veti merge la angajator cu aceasta.

La data cand angajatorul dvs va primi o copie de pe aceasta decizie, c.i.m. va inceta de drept ,conform art.56 alin.1 lit.c C.mun.

Daca se mai doreste continuarea activitatii dvs., atunci va trebui sa va incheie un nou c.i.m.

Domnule Cornel Vasile, va multumesc mult pentru raspuns.
Cu stima,
Vasile ION

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data efectiva pensionare JOHNVASILE JOHNVASILE In acest an (luna iulie) voi depune dosarul de pensionare fiind inca in activitate la acea data. Cum se procedeaza pana cand Casa de Pensii imi va trimite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual ... adi58 adi58 Buna ziua, Am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual pe post de referent I A. Am depus actele de pensionare cu reducerea virstei standard de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la data indeplinirii conditiilor de pensionare florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Am un salariat care in martie 2016 a implinit 65 ani . Am crezut ca CIM inceteaza ... (vezi toată discuția)