avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În cazul continuării activității până la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În cazul continuării activității până la împlinirea vârstei ...

În cazul continuării activității până la împlinirea vârstei de 65 de ani (femei), la primirea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă este obligatoriu să anunț unitatea angajatoare în termen de 5 zile de primirea deciziei?
În situația în care nu înștiințez unitatea că am primit decizia, aceasta îmi poate desface contractul de muncă?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
Marceamarcea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:58, 9 Ianuarie 2025
Pentru ce sa mai anuntati , deoarece contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Buna ziua, am omis sa mentionez ca am iesit la pensie la data de 02.10.2024 la varsta de 62 ani si 3 luni si am ramas in continuare in activitate. Mi s-a spus de la resurse umane, ca in momentul primirii deciziei (inca nu am primit decizia prin posta la domiciliu), sa anunt unitatea in termen de 5 zile , altfel imi desface contractul de munca.
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2025
Marceamarcea, utilizator
Ce v-au spus contrazice art.56 alin.1 lit.c C.mun... spuneti sa-l citeasca destul de bine.
Ce v-au spus contrazice art.56 alin.1 lit.c C.mun... spuneti sa-l citeasca destul de bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim cf.art.56 alin 1 lit c econo econo Buna ziua, Un angajat primeste decizia de pensionare limita de varsta, anunta unitatea de primirea deciziei dar refuza sa isi prezinte la unitate decizia ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta emilia_ispas emilia_ispas conform art.56 alin.1 lit \\"d\\" contractul individual de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim - pensie pentru limita de varsta hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog ajutor in urmatorul caz: avem un angajat, care a solicitat desfacerea contractului individual de munca pentru pensie de varsta incepand cu ... (vezi toată discuția)