avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM cf.art.56 alin 1 lit c
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM cf.art.56 alin 1 lit c

Buna ziua,

Un angajat primeste decizia de pensionare limita de varsta, anunta unitatea de primirea deciziei dar refuza sa isi prezinte la unitate decizia pentru a i se inceta CIM in baza art.56 alin 1 lit c, pe motiv ca "unde scrie ca trebuie sa-si aduca decizia de pensie", ca nu exista nici o lege in care se precizeaza acest lucru. Este legal sa se inceteze CIM CF.
art.56 alin 1 lit c fara decizia de pensionare limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 27 Septembrie 2017
Este gresit , incetarea c.i.m. trebuia facuta la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si nu la data comunicarii deciziei de pensionare.

Prin urmare, incetarea c.i.m. in baza art,56 alin.1 lit.c C.mun. nu mai este posibila in situatia mentionata de dvs.
Angajatului i s-a eliberat adeverinta de vechime de la societate si impreuna cu toate actele si-a depus dosarul la Casa de pensii. Am avut situatii in care Casa de pensii a respins dosarul depus (nu indeplineau conditia de pensie), in acest caz cum puteam sa stiu daca sa il incetez sau nu?

((Art.56 alin 1 lit (c): la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate,pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare;))
Legea este destul de clara in aceasta privinta.

C.i.m.poate inceta cu acordul partilor sau prin demisie ori concediere, in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)