avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divortez! Actul de donatie poate fi atacat in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divortez! Actul de donatie poate fi atacat in instanta?

Buna ziua! Am nevoie de ajutor!
Urmeaza sa divortez. Casatoria a durat 9 ani. Inainte de casotorie mama avea un ap de doua camere in care am locuit cu sotul un an , dupa care mama l-a vandut si banii de pe acel ap ni i-a dat noua impreuna cu alti bani pt a ne lua un ap de 3 cam. La achizitinarea axcestui ap noi am pus in 2001 doar 1000 de euro, restul sunt bani de la mama. Problema e ca apartamentul este pe numele meu si al sotului, mama e procurator de fonduri, dar din greseala notarului, care probabil nu a inteles ce vroia mama defapt, s-a trecut in act ;ca mama doneaza fiicei si ginerelui suma respectiva pt ap. Daca mama nu vroia sa ma protejeze pe mine de un eventual divort ca acum, nu se mai trecea procurator de fonduri..treaba cu donatia trebuia sa fie doar pt mine..dar..ea , mama, pana anul trecut a trait cu impresia ca in caz de divort sotul nu primeste nimic..offffffffff.Cum pot sa atac accest act de donatie?Ajutati-ma va rog? Exista vre-o sansa?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 23:15, 30 Octombrie 2009
La achizitinarea axcestui ap noi am pus in 2001 doar 1000 de euro, restul sunt bani de la mama.


Inainte de casotorie mama avea un ap de doua camere in care am locuit cu sotul un an , dupa care mama l-a vandut si banii de pe acel ap ni i-a dat noua impreuna cu alti bani pt a ne lua un ap de 3 cam.


Bunul poate fi propriu al dumneavoastra, sotul poate avea doar un drept de creanta, cu mentiunea ca prescriptia intre soti nu curge , e suspendata.

(art .31 din codul familiei.)

Sumele de bani v-au fost remise dumneavoastra, sau l-au inclus si pe sot ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mama mi-a donat atat mie cat si lui. Dar ma doare sufletul dintr-o greseala ca nu s-a inteles la notar...mama vroia sa fim propietari amandoi, cum e si facut actul dar a vrut sa-mi fie doant doar mie..insa la punctul 3 din contract, scrie ca mama e procurator de fonduri si donaza ficei si ginerelui...se poate ataca in acest caz?
Multumesc mult!
parerea mea este ca, acest bun intra in comunitatea matrimoniala a sotilor .
user-ul specifica clar faptul ca, banii procurati de catre mama dansei , au fost donati amandoi sotilor in vederea procurarii imobilului .
cu atat mai mult, in contractul de v-c al imobilului sunt trecuti ca si proprietari amandoi sotii.
Daca banii v-au fost donati in vederea cumpararii unei locuinte, amintindu-l si pe sotul dumneavoastra, atunci bunul are calitatea de proprietate comuna in devalmasie.
Va fi supus partajarii.Succes.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ok, am inteles,insa as avea o sansa sa am eu un procent mai mare de 50%?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)