avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Reforma din 2018 a normelor UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Reforma din 2018 a normelor UE

Bună ziua.

Aş dori să aflu cum afectează Reforma din 2018 a normelor UE de protecție a datelor forumurile şi site-urile private de genul reţele sociale găzduite în Europa.

Din câte am înţeles din acest articol, noile norme UE prevăd ca site-urile care oferă servicii utilizatorilor (deci, chiar şi forumurile care oferă galerii unde utilizatorii pot să îşi încarce poze şi fişiere video) să ofere utilizatorilor o opţiune prin care aceştia să poată să îşi descarce contul de pe site într-un format care să le permită să se mute pe alt site. Cu alte cuvinte, dacă deţii un mic forum online sau o mică reţea socială creată cu vreun script dintre cele care se pot cumpăra pe internet (XenForo, phpFox, Sngine etc.), trebuie să oferi utilizatorilor tăi posibilitatea de a îşi descărca într-un fişier, în computerele lor, contul de utilizator de pe site-ul tău. Problema este că majoritatea acestor script-uri nu oferă acest gen de funcţie şi singura opţiune ar fi să îţi angajezi un programator care să o creeze (ceea ce ar costa mii de dolari).

Cu alte cuvinte, această reformă a normelor UE de protecţie a datelor înseamnă eliminarea tuturor forumurilor şi reţelelor de socializare mici de pe internet?

Ca o persoană care a deţinut un modest forum online vreme de vreo patru ani, sunt confuz şi dezamăgit de această lege.

Îmi poate oferi cineva explicaţii cu privire la ce înseamnă această reformă, vă rog?

[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
User19, utilizator

Alte discuții în legătură

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)
Probleme pe un site de hacking newuser2 newuser2 am intrat din intamplare pe un forum de hacking si azi unul din administratorii acelui forum mi-a postat fara voia mea poza si iduri de mess, tot fara sa ii ... (vezi toată discuția)
Frauda cibernetica Ilie_suprii Ilie_suprii Buna ziua, am si eu o problema, si as dorii un sfat la problema mea, am un site (chat de socializare), la care am lucrat 2 ani, acum o luna in urma, cineva a ... (vezi toată discuția)