avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Calculare penalitati
Discuție deschisă în Executare silită

Calculare penalitati

In urma unei sentinte civile definitive si executorii m-am adresat executorului judecatoresc. Acesta a somat debitorul sa-si indeplineasca obligatia in termen de 10 zile de la comunicare. Debitorul nu s-a conformat. Eu, in calitate de creditor, m-am adresat instantei pentru a aplica penaltati pe zi a debitorului. Instanta a hotarat ca debitorul sa plateasca 100 lei/zi de intarziere a obligatiei. Debitorul a refuzat in continuare sa se execute. Dupa trei luni de la comunicarea sentintei prin care s-a aplicat penalitatile, m-am adresat instantei conf. art 906 C.pr.civ.sa stabileasca suma definitiva datorata de catre debitor. Intrebarea mea este : de cand se calculeaza zilele de penalitate? De la trecerea celor 10 zile de cand debitorul a fost somat de catre executor sau de la trecerea celor trei luni de la comunicarea sentintei judecatoresti conf. art 906 alin 1 si 4 ?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Penalizare pe art 906 neincredintare minor claudiuferlai claudiuferlai Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o hotarare de penalizare pe ziua de intarziere pentru nerespectarea unei hotarari a instantei pe art 906? Multumesc. (vezi toată discuția)
Executare silita mitracheioana mitracheioana referitor la executare asilita, daca debitorul nu a pus in executare, pot solicita in acelasi timp catre instanta de executare si stabilirea sumelor ce revin ... (vezi toată discuția)
Executare silita obligatie de a face, pe noul art 906 alin 4 cpc ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara. Rog o opinie avizata pe aceasta chestiune. Speta e urmatoarea : Avem o sentinta definitiva pe art 906 cod ... (vezi toată discuția)