avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare casa pe teren bun propriu
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare casa pe teren bun propriu

Buna ziua,

Intrebare sper ca destul de simpla.

Dorim sa construim o casa (sot/sotie) pe un teren bun propriu al sotiei.

Cand terminam casa pe cine se poate intabula?Numai pe sotie sau pe ambii?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 13:45, 29 Mai 2018
Buna ziua,
puteti intabula casa pe numele ambilor soti.
Buna ziua,

Intabularea construtiei noi se face pe cine a cerut autorizatia de constructie. Correct?

Sotul nu poate cere autorizatia de constructie, ca nu are teren.

Si atunci cum se intabuleaza pe ambii?

Va rog sa imi ziceti unde gresesc.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
user2018, utilizator
Ca sa fiti proprietar pe o constructie, nu este necesar sa fiti proprietar si pe teren. Sotia o sa detina terenul in cota de 1/1 parte, cand dumneavoastra o sa detineti constructia in cota de 1/2 parte, si sotia 1/2 parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Numele ambilor soti pe autorizatia de constructie ap_florin ap_florin Buna ziua.Vin cu o intrebare l-a dumneavoastra,am luat un teren in concesiune pe numele meu si vreau impreuna cu sotia sa ne construim o casa.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)