avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general De la 1 iunie marii contribuabili trebuie să ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

De la 1 iunie marii contribuabili trebuie să folosească doar case de marcat cu jurnal electronic, ceea ce se pare că nu este posibil. Credeți că se va amâna data printr-o ordonanță?

Buna ziua,
La 1 iunie marii contribuabili trebuie sa foloseasca doar case de marcat cu jurnal electronic,ceea ce , se pare ca nu este posibil.
Credeti ca se amana perioada printr-o ordonanta?Cand aflam?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 08:56, 17 Mai 2018
Crede-ma ca n-ai sa afli de aici, ce intentii are ANAF. Va fi amanat sigur sau legea va fi respectata in stil "romanesc", adica va fi o lege nascuta "moarta".
Daca asteptati pana in ultimul moment pentru conformare, nu va fi timp suficient. Legea se tot amana de vreo 3 ani si este greu de crezut ca in conditiile actuale se va mai proroga termenul de aplicare.
Se pot aplica amenzi contraventionale destul de consistente, chiar repetate, care vor da impulsul necesar respectarii legii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dl Popa, cu putin timp in urma (aprox 1 luna) serverele ANAF dedicate raportarilor curente, care sunt date de sinteza lunare (adica cate 4-5 documente de agent economic/luna) s-a blocat. Stiti de ce ? Lipsa Spatiu de Stocare !! Imaginati-va ca aceiasi agenti economici vor trimite pe langa cele dinainte, inca 30 de documente ("Z"-urile) in fiecare zi. Mai rau, daca transmisia ar fi online in timp real, ar insemna 1000-2000 de inregistrari zilnic pentru un singur super market de exemplu. Va asigur ca cei ce au gandit asa ceva, sunt in mod sigur absolventi ai universitatii dela Crevedia si au intrat in-un partid la 45 ani, odata cu admiterea la facultate. La asa ceva nici daca se muta calculatoarele SRI la ANAF tot nu vor avea capacitate de stocare, decat pentru maxim o saptamana. Si credeti-ma, am expertiza necesara in acest domeniu. Ne auzim in 2019 si o sa vedeti ca lucrurile stau la fel.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
viorel55, utilizator
Orice lege a acarei aplicare se tot amana este o lege moarta.
Evaziunea fiscala nu poate fi controlata prin amanarea aplicarii unor acte normative la nesfarsit.
Vom vedea daca se doreste cu adevarat o revolutie fiscala sau sunt doar vorbe si actele normative se dau de dragul de a fi date iar aplicarea lor se tot amana.
Case pentru legea noua nu sunt,inca.Nu este posibil sa se fabrice atatea case cate vor ei sa se schimbe.
Se vor amana termenele,dar vor anunta cat mai aproape de 01 iunie...cam in ultima saptamana.
Dar,probabil numai pana la sfarsitul anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cunoaste cineva daca art xvii din og226/2020,respectiv: ... celeonora celeonora Buna ziua, Cunoaste cineva daca art XVII din OG226/2020,respectiv: \"Articolul 16 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 181/2020 privind unele măsuri ... (vezi toată discuția)
Certificatul de performanta energetica obligatoriu la vanzarea imobilului? Artigas Artigas Au mai aparut noutati cu privire la obligatia proprietarului unui imobil de a avea certificat de performanta energetica pentru acesta daca doreste sa-l ... (vezi toată discuția)
Declaratia catre anaf pentru noua casa de marcat Luminita Stefan Luminita Stefan Buna ziua !Pentru contribuabilii mici obligativiatatea schimbarii este cu 01.11.2018,cei care au achizitionat mai devreme au obligatia transmiterii declaratiei ... (vezi toată discuția)