avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificatul de performanta energetica obligatoriu la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificatul de performanta energetica obligatoriu la vanzarea imobilului?

Au mai aparut noutati cu privire la obligatia proprietarului unui imobil de a avea certificat de performanta energetica pentru acesta daca doreste sa-l instraineze?
Anul trecut s-a amanat aceasta obligativitate pana la 1.01.2011,in scopul de a nu bloca tranzactiile imobiliare,si asa anemice,intrucat nu existau suficienti auditori energetici care sa realizeze aceasta operatiune.
Asadar,este sau nu obligatorie de la 1.01.2011 prezentarea acestui certificat de performanta energetica,daca se doreste instrainarea imobilului?
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 10:43, 29 Decembrie 2010
Am verificat saptamana trecuta acest termen si nu exista nici un act normativ care sa fi prorogat termenul.
In atare conditii, daca pana la 31.12.2010 nu apare nimic, se va aplica de la 01.01.2011.
Dumeavoastra apreciati,daca ar fi sa faceti un prognostic avand in vedere ansamblul elementelor,ca va deveni obligatoriu de la 1.1.2011?
Imi amintesc ca anul trecut am urmarit chestiunea cu atentie si nu s-a luat hotararea amanarii acestei obligatii pentru data de 1.1.2011 decat la finele anului(cred ca in ultimele 2-3 zile).
Mi-e greu sa cred ca se va mai amana ... au fost autorizati o gramada de auditori energetici .... trebuie sa inceapa sa traiasca si ei, nu?
Va multumesc pentru raspuns.
Cititi articol in EvZ/28 dec.-pag.12

Alte discuții în legătură

Certificat energetic laura-jurist laura-jurist buna ziua In cazul inchirierii unui apartament, este necesar ca pentru inregistrarea la administratia financiara sa se depuna si certificatul energetic? de ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare olivianus olivianus Buna ziua, am vazut vehiculandu-se prin media ca, pentru vanzarea - cumpararea unui imobil, s-ar percepe TVA ( de 5%...?!) si certificat termic.As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare și certificat energetic NicoletaElenapopescu NicoletaElenapopescu Am făcut de curând actele de vânzare-cumpărare, urmând ca săptămâni aceasta sa mi se elibereze cartea funciara de către notariat. Am primit tel ca s-a ... (vezi toată discuția)