Au mai aparut noutati cu privire la obligatia proprietarului unui imobil de a avea certificat de performanta energetica pentru acesta daca doreste sa-l instraineze?
Anul trecut s-a amanat aceasta obligativitate pana la 1.01.2011,in scopul de a nu bloca tranzactiile imobiliare,si asa anemice,intrucat nu existau suficienti auditori energetici care sa realizeze aceasta operatiune.
Asadar,este sau nu obligatorie de la 1.01.2011 prezentarea acestui certificat de performanta energetica,daca se doreste instrainarea imobilului?
Da, legea se aplica de la 1 ianuarie 2011, insa, poate imi spuneti si mie care este sanctiune pe care o prevede legea pentru vinzarea imobilului fara a avea certificat energetic?!?!
Anticipez: NICIUNA.
Asadar, inca o lege fara sanctiune..adica, o norma.."morala" data "pentru ca asa ne-o cere UE"
Doar cei care vand prin prima casa (daca va mai continua si anul viitor) vor fi obligati sa-si intocmeasca acest certificat. Celorlalti li se va pune in vedere ca ar trebui sa-l aiba si sa-l dea cumparatorului, ei o sa spuna: da, bine" si cu asta ..basta. Si uite-asa, am facut o noua lege (a carei aplicare o propogam de 3 ani) ce nu are aplicabilit
Vanzare-cumparare
olivianus
Buna ziua,
am vazut vehiculandu-se prin media ca, pentru vanzarea - cumpararea unui imobil, s-ar percepe TVA ( de 5%...?!) si certificat termic.As vrea sa ... (vezi toată discuția)