In cazul inchirierii unui apartament, este necesar ca pentru inregistrarea la administratia financiara sa se depuna si certificatul energetic? de unde se poate obtine si cat costa? in cat timp se poate elibera?
pentru inchiriere si vanzare va trebuie in mod obligatoriu certificat de performanta energetica, altfel actele sunt lovite de nulitate. Certificatul il intocmeste un auditor energetic. Cautati pe net lista auditorilor energetici din orasul in care locuiti. Ca si durata de intocmire nu cred ca procedura dureaza mai mult de 2-3 zile. pretul variaza in functie de auditori.
Conform norme in vigoare inchirierea,instrainarea bunurilor imobile se poate realiza numai cu prezentarea certificatului energetic-sub sanctiunea nulitatii documentelor
Daca imobilul detine modernizare energetica,initial solicitati presedintelui de asociatie acordarea unei copii a certificatului energetic
Daca asociatia de proprietari nu detine in evidenta certificat energetic ,urmeaza sa desfasurati demersuri ,conform precizari anterior postate
Pretul si termenul de eliberare certificat energetic sunt conditionate de emitent,de interesul,bagajul de activitate al acestuia
Deci @Joha, daca eu am un spatiu de locuit si vreau sa-l inchiriez, dar nu am certificat energetic „la mana”, nu pot ca eventual contractul de inchiriere este lovit de nulitate?
De-as trai eu sanatos cate mii de apartamente se inchiriaza cu sau fara certificat energetic... cu sau fara contract de inchiriere.
In fine, mergem pe calea ce-a buna. Avem de toate, astea ne mai lipseau!
Legea se schimba stimate user, de anul acesta din vara, pentru a inscrie la circa financiara un contract de inchiriere trebuie prezentat certificatul de performanta energetica.
Scuze daca v-am suparat, nu asta a fost intentia mea ci sa dau niste informatii....