avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... CERTIFICAT ENERGETIC
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

CERTIFICAT ENERGETIC

Buna ziua,
Certificatul de performanta energetica este obligatoriu si in cazul vanzarii prin lichidator judiciar a unui imobil?
A cui este obligatia de a obtine acest certificat?
Ce se intampla in cazul in care vanzarea a avut loc fara acest certificat? Contractul de vanzare-cumparare a fost perfectat doar in baza procesului verbal de licitatie...
Asteptam cu interes raspunsul dumneavoastra.
Multumim anticipat.
O zi buna.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 24 Octombrie 2014
Certificatul de performanta energetica intra in responsabilitatea vanzatorului
Proprietarii vor fi obligaţi să aibă certificatul de performanţă energetică a clădirilor atunci când vor vinde sau închiria un apartament sau o casă, contractele încheiate în lipsa acestuia putând fi anulate.

Contractele de vânzare-cumpărare sau închiriere încheiate în lipsa certificatului energetic sunt supuse nulităţii relative şi pot fi atacate în justiţie de către părţiile care au încheiat documentul sau de către terţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa certificat energetic la vanzare CatalinIonut1996 CatalinIonut1996 Buna ziua! Azi am cumparat o casa la tara cu suprafata la sol de 67 mp. In contractul de v- c se specifica ca imi asum toate riscurile nedetinerii ... (vezi toată discuția)
Certificatul de performanta energetica marinica71 marinica71 am achizitionat o casa la tara iar printre actele de care e nevoie apare si certificatul de performanta energetica.pot conveni cu cel care vinde sa incheiem ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa ContSters236635 ContSters236635 Vreau sa cumper o casa ,care e din lemn si totusi cand am scos certificatul de atestare fiscala de la primarie pentru casa respectiva scrie asa ;imobil lemn ... (vezi toată discuția)