avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM

Buna ziua,
conform noilor modificari legislative, in cazul suspendarilor de CIMp-uri, cum se procedeaza?
de exemplu daca un angajat are 3 zile nemotivare, iar in a patra zi se primeste referatul privind cele 3 nemotive, suspendarea in revisal se poate face retro pentru cele 3 zile?
in cazul suspendarii pentru Concediu ingrijire copil? se poate opera retro cu 20 zile lucratoare?

Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 20:52, 15 Mai 2018
pentru CCC : se transmite cel târziu în ziua anterioară datei suspendării/datei încetării suspendării,

pentru absente nemotivate : în termen de 3 zile lucrătoare de la data suspendării.

Prin urmare, daca data suspendarii este data primei absente nemotivate , atunci in termen de maxcin 3 zile lucratoare se transmite suspendarea.
sa inteleg ca daca prima zi nemotivata este 7 mai , a doua zi nemotivata este 8 mai si a treia zi este 9 mai, iar referatul pentru aceste 3 zile nemotivate il primesc in 10 mai , si tot in 10 mai in revisal pot opera suspendarea pentru perioada 07-09 mai?
Da, se poate opera suspendarea
Multumesc,
si care e ultima zi de suspendare 9 mai?
stiu ca in revisal se cere data inceput suspendare (in acest caz 7 mai) si data sfarsit suspendare (in acest caz 9 mai), si daca de exemplu nu se prezinta la locul de munca nici in 10 mai? se face alt referat pt nemotivate?sau se prelungeste automat suspendarea pana la cercetarea disciplinara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - suspendare cim pt absenta Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna dimineata, Am urmatoarea nelamurire: daca de exemplu vineri 17.01.2020 nu s-a prezentat la munca 1 salariat si nici astazi, maine va veni la munca, ... (vezi toată discuția)
Revisal pentru suspendare VLADUTZA07 VLADUTZA07 In ce termen trebuie transmis revisalul conform noilor reglementari pentru concediu fara plata( suspendare conf art 54 cu acordul partilor)? (vezi toată discuția)
O zi nemotivata trebuie transmisa in revisal? alania alania Buna ziua, daca un salariat a lipsit nemotiva doar o zi, se transmite in Revisal? Si daca da, cum se face acest lucru (de ex.: lipseste pe 28.12.2015. il ... (vezi toată discuția)