avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de moștenire al soțului supraviețuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de moștenire al soțului supraviețuitor

La decesul parintilor sotiei sa facut certificatul de mostenitor intre ea si fratii ei pentru casa parinteasca dar in certificat a fost trecuta numai ea cu numele nostru de famile. Vreau sa stiu ce drepturi imi revin mie in cazul in care se produce decesul sotiei inaintea mea .
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:07, 15 Mai 2018
In cazul in care sotia are copii, dvs mosteniti 1/4 si copiii 3/4. In cazul in care nu sunt dvs mosteniti 1/2 si fratii sotiei 1/2.
Am inteles raspunsul acordat dar am omis sa specific ca la data realizarii certificatului de mostenitor eu si sotia mea aveam 2 copii care ne vor mosteni dar ma intreb daca pe certificatul de mostenitor nu trebuia sa fiu trecut si eu in calitate de sot , caci de fapt in casa am investit eu nu fratii sotiei .
Nu era posibil sa fiti trecut dvs intrucat nu sunteti mostenitor al socrilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția soțului decedat are drept la succesiunea socrului?socrul ... gabitag gabitag Soția soțului decedat are drept la succesiunea socrului?Socrul decedat înaintea soțului Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Ce sanse are mama vitrega la mostenire? Ema81 Ema81 buna seara! as dori sa-mi dati un raspuns cu privire la urmatoarea problema. De curand am aflat ca tata -socru s-a recasatorit legal cu femeia cu care a trait ... (vezi toată discuția)
Atacare succesiune - omitere doi mostenitori marian1268 marian1268 Sotia din prima casatorie a murit. Aveau 2 copii. Sotul dupa nici un an de la moartea sotiei s-a recasatorit. Avand 2 copii, viitoarea sotie i-a pus conditia ... (vezi toată discuția)