avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate anula un act de imputernicire de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita?

Se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita si daca da, cum?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 00:09, 4 Noiembrie 2009
Art. 1556C.civ.- Mandatarul poate renunta la mandat, notificând mandantului renuntarea sa. În asa caz mandatarul rãmâne cãtre mandant rãspunzãtor de daune, dacã renuntarea sa le cãsuneazã, afarã numai când el se aflã în neputintã de a-si continua mandatul fãrã o daunã însemnatã.
Prevederile codului civil tin de fondul revocarii, dar pentru ca efectele revocarii sa fie cele urmarite de dvs trebuie sa mergeti la notar (nu neaparat cel la care s-a intocmit procura) pentru ca aceasta revocare sa fie trecuta in REGISTRUL NAŢIONAL PENTRU REVOCAREA PROCURILOR.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
o_mores, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare procura pt mandatat julliann julliann Din punct de vedere al mandatatului pot sa revoc o procura? Am fost imputernicit printr-o procura notariala de catre o ruda care nu mai locuieste in tara in ... (vezi toată discuția)
Clauza de forta majora-urgent! coca33 coca33 Buna ziua Va adresez urmatoarea problema: Doresc rezilierea unui contract de mandat invocand clauza de forta majora,pe motiv de sanatate.Ce trebuie sa atasez ... (vezi toată discuția)
Anulare procura Samulea Samulea Buna seara! Caut si eu o lamurire in privinta procedurii procurilor. Tatal meu mi-a facut mie personal o imputernicire sa il reprezint in relatia cu o ... (vezi toată discuția)