avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit persoane fizice

Utilitățile trebuiesc declarate la circa financiara, pt ca azi am primit un plic în care mi se spunea ca nu am declarat utilitatile și plătesc amenda, dar nimeni nu ne a anunțat și mi se a calculat pe ultimii 5 ani pt apa și canal, gaze, Enel și centrala suma de 1100 de lei, este legal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: 29071967 , utilizator 18:19, 20 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă referiți la impozitul pe casă pe care trebuie să-l platiți la primărie?
Dacă da, atunci , potrivit codului fiscal, art 461, alin 6, aveați obligația declarării modificărilor aduse :
(6) În cazul extinderii, îmbunătățirii, desființării parțiale sau al altor modificări aduse unei clădiri existente, inclusiv schimbarea integrală sau parțială a folosinței, care determină creșterea sau diminuarea valorii impozabile a clădirii cu mai mult de 25%, proprietarul are obligația să depună o nouă declarație de impunere la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data modificării respective, și datorează impozitul pe clădiri determinat în noile condiții începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.
[ link extern ]

Utilitățile maresc valoare impozabilă a clădirii.
Mulțumesc pentru detaliile oferite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri persoane juridice Adela Miklos Adela Miklos In cazul in care o persoana juridica inchiriaza un spatiu (cladire) de la o persoana fizica si aduce imbunatatiri cum ar fi :instalatii electrice, centrala ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale vanzare apartament ane mari ane mari Buna ziua, Am urm problema: In cazul in care cumpar un imobil si il vand dupa 15 zile cine il declara la serv de impozite si taxe locale? Eu sau cumparatorul? ... (vezi toată discuția)
Impozitare case noi valentin_vs valentin_vs Buna seara! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare! Dupa ce perioada de timp se impoziteaza o casa noua? Exista cumva o lege care spune ca o casa noua se ... (vezi toată discuția)