avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin de identitate

Buna ziua. Am dubla cetatenie cu domiciliul in stabil in strainatate. Am si o proprietate mostenita in romana mai bine zis casa parintesca unde m am nasut in urma careia am intrebat la evidenta populatiei daca mi pot face buletin de identitate si mi s a spus ca nu. Eventual doar carte provizorie cu care intampin fel si fel de probleme pe la fel si fel de institutii ale statului roman. Daca sunt inca cetetean roman cu pasaport romanesc si posed proprietate in romania nu pot avea buletin de de identitate pentru romania decat carte provizorie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 22:23, 28 Mai 2018
Ca cetățean roman, potrivit legii, nu puteți avea decât un singur domiciliu și anume acolo unde aveți locuință principala. Indiferent câte proprietăți aveți. În situația descrisa de dvs este corect ca dețineți pașaport romanesc cu domiciliul în străinătate. Deci aveți un document romanesc. În plus, în baza pașaportului romanesc cu domiciliul în străinătate vi se face, la nevoie, nu obligatoriu, și acea carte de identitate provizorie cu domiciliul în străinătate și reședință în România. Când va veți muta în tara la casa părintească o sa puteți solicita carte de identitate cu domiciliul în România, moment în care vi se va anula pașaportul cu domiciliul în străinătate. Nu puteți deține simultan carte de identitate cu domiciliul în România și pașaport cu domiciliul în străinătate, aceste 2 documente se anulează reciproc, ori unul, ori altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate Arturlps Arturlps Buna seara , am o mica problema m-ia expirat buletinul de identitate de 2 ani . Eu foloseam doar pasaportul la vama si am observat abia acuma. Sunt plecat in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, eu sunt cetatean roman dar care este rezident acum ... DALMLE DALMLE Buna seara, eu sunt cetatean roman dar care este rezident acum in NL si va fi si pe viitor. Vreau sa-mi fac buletin, Care este procedura? Se poate elibera ... (vezi toată discuția)