avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... achitarea unui credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

achitarea unui credit bancar

Buna ziua!Sint Elena,si am luat cu ex-sotul cite un credit de la bancpost in euro in aceeasi zi ,eu 3600E el 6700 E si fiecare isi plateste rata lunara dar cind am citit contractul,scria ca saintem co-platitori,ce semnifica acest termen?:((:sorry:va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 12:15, 30 Octombrie 2009
Dupa emoticoanele pe care le-ati postat inteleg ca .......intelegeti. Adica sunteti garanti, reciproc, daca si la ex-sot scrie acelasi lucru in contract.
Buna ziua !
Sa va lamuresc :
Girant - persoana care se angajeaza sa plateasca datoriile scadente ale unui tert, in cazul in care acesta din urma este incapabil sa le achite. Veniturile acestuia nu sunt luate in calcul la obtinerea creditului.
Codebitor (coplatitor)- participant la credit, ale carui venituri sunt luate in considerare, alaturi de cele ale solicitantului de credit pentru obtinerea unei sume mai mari. In cazul in care solicitantul nu isi indelineste obligatiile, codebitorul este obligat sa plateasca datoriile scandente. Codebitorul poate deveni proprietarul imobilului achizitionat prin credit daca este vorba de un credit de achizitie dar numai daca opteaza pentru acest lucru.
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii coplatitor Dumitriu-Nicoleta Dumitriu-Nicoleta Mi s-a propus sa fiu coplatitor pentru un credit Prima Casa la o banca si am inceput sa ma interesez de obligatiile mele . Bineinteles ca mi s-a ... (vezi toată discuția)
Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor viojunior viojunior sint coplatitor intr un credit imobiliar si vreau sa renunt pt a imi lua casa prin Prima casa....numai ca nu reusesc sa \"ies\" din acest contract...imi poate ... (vezi toată discuția)
Un medic de familie poate fi codebitor la creditul meu? niculina_ina niculina_ina Ma interesa daca un medic de familie, care am inteles ca nu are practic o carte de munca ci un caiet de incasari-plati , poate fi coimprumutant la creditul ... (vezi toată discuția)