Buna ziua!Sint Elena,si am luat cu ex-sotul cite un credit de la bancpost in euro in aceeasi zi ,eu 3600E el 6700 E si fiecare isi plateste rata lunara dar cind am citit contractul,scria ca saintem co-platitori,ce semnifica acest termen?:((:sorry:va multumesc
Dupa emoticoanele pe care le-ati postat inteleg ca .......intelegeti. Adica sunteti garanti, reciproc, daca si la ex-sot scrie acelasi lucru in contract.
Buna ziua !
Sa va lamuresc :
Girant - persoana care se angajeaza sa plateasca datoriile scadente ale unui tert, in cazul in care acesta din urma este incapabil sa le achite. Veniturile acestuia nu sunt luate in calcul la obtinerea creditului.
Codebitor (coplatitor)- participant la credit, ale carui venituri sunt luate in considerare, alaturi de cele ale solicitantului de credit pentru obtinerea unei sume mai mari. In cazul in care solicitantul nu isi indelineste obligatiile, codebitorul este obligat sa plateasca datoriile scandente. Codebitorul poate deveni proprietarul imobilului achizitionat prin credit daca este vorba de un credit de achizitie dar numai daca opteaza pentru acest lucru.
Cu stima !