avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nelamuriri Buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nelamuriri Buletin

Buna ziua!

Un prieten a locuit a aproape 20 de ani in Suedia, are cetatenie suedeza si romana, acum s-a intors inapoi in tara definitiv si vrea sa isi faca buletin nou. S-a dus cu mama lui (proprietara apartamentului) la cea mai apropiata sectie de politie si cei de acolo refuza sa-i faca buletin pe motiv ca are adresa in Suedia si i-a zis sa renunte la adresa de acolo, dar nu poate sa renunte pentru ca el are casa acolo. Din ce moment are dubla cetatenie, e dreptul lui ca cetatean sa aiba buletin de Romania, inainte sa plece in Suedia a avut buletin pe adresa care locuieste cu mama lui.

Ce este de facut in situatia asta ?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 22:10, 28 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prietenul dvs s-a întors în țara definitiv. Deci are domiciliul în România. Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declara ca are locuința principală. Cetățenii romani nu pot avea decât un singur domiciliu indiferent câte proprietăți dețin. E corect ce i s-a comunicat, trebuie sa facă act de identitate ca urmare a schimbării domiciliului din străinătate în România. Nu contează ca are și alta cetățenie. Dacă totuși îl încurcă sa renunțe la domiciliul din străinătate, din motive de dumnealui știute, ar putea sa solicite o carte de identitate provizorie pentru cetățenii romani cu domiciliul în străinătate și reședința în România. Faptul ca ar renunța la domiciliul din străinătate nu înseamnă că renunță la proprietatea de acolo dar dumnealui știe mai bine de ce nu vrea sa renunțe la domiciliul din străinătate. Dar trebuie sa se hotărască, sta mai mult timp în tara își face carte de identitate cu domiciliul în tara, locuiește în străinătate își face pașaport romanesc cu domiciliul în străinătate. Și în acest ultim caz, în baza pașaportului romanesc valabil cu domiciliul în străinătate, dacă are nevoie își poate face și acea carte provizorie de care am vorbit mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin nou cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Un prieten a locuit a aproape 20 de ani in Suedia, are cetatenie suedeza si romana, acum s-a intors inapoi in tara definitiv si vrea sa isi faca ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie - carte de identitate cornelm cornelm Buna ziua! Am dubla cetatenie, romana si britanica, si doresc sa obtin rezidenta in Romania. Am primit legitimatie CRDS, dar imi trebuie carte de identitate. ... (vezi toată discuția)
Primirea in spatiu claudia18 claudia18 Prietenului meu i-a expirat buletinul si vreau sa il iau in spatiu pentru asi putea face actul de identitate, dar totodata vreau sa vand apartamentul. Ne va ... (vezi toată discuția)