avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 212 pentru pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 212 pentru pfa

Buna ziua. Sotia este pensionara si are un PFA. Mai trebuie sa plateasca contributia la pensie si contributia la sanatate, daca sanatatea se opreste pe talon? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:54, 15 Mai 2018
Va completa in declaratia unica 212 si va plati doar contributia la sanatate si numai atunci cand venitul net anual de la pfa (venit incasat - cheltuieli deductibile) este egal sau peste 22800 lei. Nu are importanta ca pe pensie se opreste si contributie la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa ia in considerare brutul sau netul florinn28 florinn28 Salutare! Am pfa .Vreau sa intreb daca eu ca pfa am obtinut 24580 ron iar plății furnizori a fost de 11765 ce bani ma obliga sa platesc cas cass pensie ... (vezi toată discuția)
Trebuie să plătesc sănătate pe 2018? pfa nae2012 nae2012 Bună ziua. Sunt pfa in 2018 am realizat aproximativ 20.000 net iar când am depus declarația unica nu am bifat nimic la sănătate. Totuși pe siteul casei ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)