avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj si Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj si Mostenire

Buna ziua,

Inainte de casatorie am inceput constructia unei case pe teren concesionat impreuna cu parintii mei. Casa era intabulata pe numele meu inainatea casatoriei. In timpul casniciei am contribuit amandoi la imbunatatirea acesteia + parintii mei cu care locuim.
Intrebarile mele sunt :

-Daca vreodata vom ajunge la divort, ce se intampla cu casa/partajul?( casa fiind proprietatea mea diniantea casatoriei)
- Ce pot face pentru a asigura sederea continua a parintilor mei in acea casa in cazul in care eu as pati ceva?
Cel mai recent răspuns: RPDiana , utilizator 08:59, 16 Mai 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Investitiile dau nastere unui drept de creanta.

(prescriptia nu curge intre soti, ci este suspendata).

Casa edificata reprezinta bun propriu al dumneavoastra.

Prin urmare, sotia dumneavoastra se poate adresa instantei de judecata, in vederea constatarii unui drept de creanta.

Sumele de bani investite la sporirea valorii de circulatie a imobilului dau nastere unui drept de creanta.

Intinderea dreptului de creanta poate fi demonstrata prin orice mijloc de proba.

Evacuarea parintilor dumneavoastra din casa nu este posibila.

Multumesc pentru rapsuns. Insa cum/de unde am certitudinea ca prarintii mei au drept asupra casei ? Pe ei nu exista nici un act, nimic. Pur si simplu se mosteneste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mariw mariw buna ziua. am 20 de ani,locuiesc cu parinti si cu bunica,bunicul meu a plecat din casa,acum traind in concubinaj cu alta femeie. acum vrea sa ne evacueze ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat robin2014 robin2014 an divortat in 2012, pana la divort am locuit primii sapte ani in casa bunicii sotului meu cu aceasta si sotul meu nu a dorit sa faca acolo investitii, ne-am ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata anamariadanila anamariadanila Buna ziua!Va rog, sa ma ajutati !Sunt casatorita de 11 ani .Sotul meu avea inainte de casatorie un apartament si bani la banca,eu am adus mobila.Parintii mei ... (vezi toată discuția)