Am si eu o intrebare: fostul sot intentioneaza sa considere ca fiind bun comun un DVD Player oferit de catre compania la care lucrez cu ocazia sarbatorilor de Craciun.
Vazand ca se bucura...pana si de scobitorile din casa...am cerut companiei o copie de pe factura pentru acest DVD, copie pe care am obtinut-o si pe care se mentioneaza clar cumparatorul: esteun colaborator/sponsor al companiei noastre.
Am in original certificatul de garantie pentru acest DVD, unde la cumparator este lasat spatiu gol (nu am completat acel spatiu pentru ca nu am avut nevoie...nu s-a stricat).
In "Intampinare si cerere reconventionala" acesta are pretentie si la acest DVD...care dupa parerea mea nu i se cuvine absolut deloc (am factura pe nume de firma - colaboratorii/sponsorii companiei la care lucrez, am certificatul de garantie in original - necomplatat la rubrica cumparator, am e-mailul prin care am cerut si primit copie de pe factura...si in caz de nevoie - dar nu as vrea sa-mi bat joc de ziua unui om...sa-l chem la tribunal...pot aduce un coleg de serviciu ca martor).
In acest proces eu sunt reclamantul...
Ce ma sfatuiti sa fac ?...ca valoare nu e cine stie ce dar totusi este un cadou daruit mie...si nu apare numele meu pe actul de provenienta (factura)...
O alta problema (un alt bun pe care mi-l cere in "Intampinare si cerere reconventionala") ar mai fi monitorul LCD de la calculatorul personal - bun propriu (l-am avut de dinaintea casatoriei)...in timpul casatoriei am inlocuit vechiul monitor (bun propriu) cu acest monitor LCD...la care are pretentie acum.
Lucrez in domeniul electronica si telecomunicatii si mentionez ca este nevoie de calculator personal pentru o buna desfasurare a activitatii la serviciu (uneori ma conectez "remote" de acasa de pe calculatorul de acasa).
Poate fi considerat acest monitor ca fiind al meu, adica un bun propriu (am inlocuit vechiul monitor cu acesta, il utilizez si la serviciu, etc.) ?
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Art. 30
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sant, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor.
Orice conventie contrara este nula.
Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.
Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despagubire pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.
In situatia dvs. cred ca aceste doua articole sunt aplicabile,deoarece din ceea ce ati spus,un bun este dobandit cu titlu de cadou (de la firma dvs.),iar celalalt un bun propriu,dobandit inainte de casatorie si care va foloseste in exercitarea profesiei. c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti;
In acest caz,sunt de parere ca aceste bunuri nu fac parte din masa partajabila!;)
Ce proba pot aduce pentru demonstrarea faptului ca monitorul imi foloseste in exercitarea profesiei ?
Legitimatia de serviciu, statul de plata (pentru a se vedea incadrarea), fisele fiscale ?...
Partaj
ContSters209571
Buna ziua!
Meseria mea este de instructor auto independent. As dori sa stiu daca masina pe care eu imi desfasor orele de conducere auto face obiectul ... (vezi toată discuția)