avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie transfer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie transfer

Buna ziua,
Am o intrebare pentru care cei care cunosc dreptul muncii;
Acum citeva zile am primit o scrisoare prin care sunt instiintat ca am fost transferat in alt punct de lucru al aceleias firme private ,cu mentiunea ca in fisa postului scrie ca pot lucra la sediul firmei si in alte puncte de lucru.Doresc sa stiu daca cuvintul transfer este corect utilizat si daca acest cuvint reprezinta ceva in actualul cod al muncii si daca poate fi contestata decizia in instanta deoarece dupa parerea mea acest cuvint transfer duce la nulitate absoluta a deciziei care a fost luata de directorul general.As dori sa stiu si articolul de lege care mentioneaza cuvintul transfer si legea/articolul care poate fi invocat pentru a putea sustine ca aceasta decizie este nulitate absoluta. Cu multumiri aled.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
aled, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 11 Noiembrie 2009
Codul muncii prevede termenul de transfer in capitolul V, dar care nu are nicio legatura cu problema dvs.
In contractul individual de munca insa poate fi inserata clauza de mobilitate
Art. 25. - Prin clauza de mobilitate părţile în contractul individual de muncă stabilesc că, în considerarea specificului muncii, executarea obligaţiilor de serviciu de către salariat nu se realizează întrun loc stabil de muncă. În acest caz salariatul beneficiază de prestaţii suplimentare în bani sau în natură.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
titiana, utilizator
Termenul "transfer" este corect utilizat in decizie (vezi DEX) si este sinonim cuvantului "mutare". In actualul cod al muncii nu mai exista notiunea de "transfer" din vechiul cod deci nici prevederile legale aferente. Privitor la mutarea unui salariat dintr-un loc de munca in altul exista notiunile de "delegare" si "detasare".
In contractul dunmeavoastra de munca, la "locul muncii" ce scrie? Daca prin aceasta decizie, se produce o modificare a clauzei contractuale "locul muncii" angajatorul avea obligatia sa va notifice intentia de modificare a CIM si sa va convoace pentru a negocia si semna un act aditional la CIM care sa reprezinte noua situatie.

Notiunea de transfer, specifica dreptului socialist nu mai exista.Trebuia sa va convoace sa renegociati CIM si sa semnati act aditional.Altfel , daca s-a facut prin decizie unilaterala , atacati-o in termen de 30 de zile la Tribunalul de unde domiciliati si aveti toate sansele de castig de cauza!
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra dar eu am in contract locul de munca "la sediul firmei si in posturile unde firma are incheiat un contract deci este o clauza de mobilitatecare nu a fost platita niciodata si eu am lucrat intr-un post fix un an si sase luni dar cim este aceelasi adica cu clauza de mobilitate.Ce spuneti acum poate fi deschisa o actiune pentru anularea transferului?
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Conform art. 25 din Codul muncii, prin clauză de mobilitate părţile contractului individual de muncă stabilesc că, în considerarea specificului muncii, executarea obligaţiilor de serviciu de către salariat nu se va realiza într-un loc stabil de muncă.
Încă din definiţie observam că această clauză se aplica activităţilor care prin specificul lor nu se execută într-un loc stabil de muncă, iar pentru acest lucru salariatul beneficiază de prestaţii suplimentare în numerar sau în natură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mobilitatea locului de munca iadriana iadriana Buna, ma poate ajuta/lamuri cineva in urmatoarea problema? Prin natura activitatii societatii noastre, lucrari de tamplarie si dulgherie, cele mai multe ... (vezi toată discuția)
Locul de muncã - agent de vânzãri MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Vă cer un sfat în următoarea problemă. Urmează să angajez un salariat pe funcţia de agent de vânzări cod cor 332203. În cim la ... (vezi toată discuția)
Clauza de mobilitate Monica H. Monica H. daca societatea mea are mai multe puncte de lucru deschise pe a raza de 10 km, pot introduce in CIM o clauza de mobilitate? cum ar trebui sa sune, avand in ... (vezi toată discuția)