avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vânzare active club sportiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vânzare active club sportiv

Preluez un club sportiv,devin membru,clubul are niste active.Se pot scoate?vinde,dona?eu nu doresc sa rămână clubului.Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:29, 10 Iunie 2018
Da, bunurile din patrimoniul unui ong club sportiv se pot vinde dar numai in urma deciziei adunarii generale a membrilor clubului. Ele trebuie sa figureze in registrul inventar.
Nu poti "prelua" un club sportiv care are forma juridica de ONG. Poti deveni membru, el trebuie oricum sa aiba minim trei membri. Organul suprem e Adunarea Generala. Din care faceti parte daca ati devenit membru. Propuneti acolo si daca se voteaza vanzarea de active, se vand, AG e organ suprem si decide orice nu o impiedica legea sau vreo clauza contractuala ex. cu finantatorul daca acele active au fost primite sau cumpararte cu bani din vreo donatie, sponsorizare sau finantare publica... Cu banii obtinuti, clubul va face ce dedice AG, insa in scopul statutar, neputand sa ajunga banii la membri, asa cum ar ajunge la asociati profitul unei societati lucrative, prin distribuirea ca dividende

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Club sportiv privat sau club sportiv public ? razvanzetu razvanzetu Simplu..Vreau infiintarea unui nou Club Sportiv. Bugetul se formeaza 90% din bani de la Consiliul Local .Vreau ca acesti bani sa vina ca o sponsorizare prin ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate presedinte club sportiv bigbogdy89 bigbogdy89 Buna seara! Sunt presedintele unei asociatii club sportiv de drept privat. Am fost incadrat direct la ISU, iar din informatiile gasite conform statului ... (vezi toată discuția)
Consiliu director , adunare generala , presedinte la o asociatie non-profit Adryan.D Adryan.D Zilele acestea m-am documentat si mai bine si aici pe site-u dar si pe google si sunt oarecum nelamurit de aceea pun intrebarea pentru a ma lamuri foarte ... (vezi toată discuția)