avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista cheltuieli intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista cheltuieli intretinere

Informatie de pe un site:

Atentie!!! S-a introdus art 48/1 in Legea 230/2007!!!!

In data de 08.03.2016, in Monitorul Oficial nr 174 / partea I a fost publicata Legea nr. 17/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, care prevede ca:
" Art. 481.Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi va arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari."

Intrebare:daca administratorul refuza sa faca acest lucru,din diverse motive,se poate face plangere/reclamatie? si cui ma pot adresa?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dorinel32 , utilizator 07:09, 17 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o gluma cu noi?
Ce-i aia, administratorul refuza? Daca refuza, sa mearga in alta parte unde nu este nevoit sa se speteasca cu atatea formulare (este drept ca in ultima perioada, am fost nevoiti sa modificam avizierele - maine poimane, nu are cum sa ne ajunga spatiul din casa scarii), dar Legea nu este optionala, da? Se intelege!
Pe de alta parte, nici 1% dintre proprietari nu se uita la munca noastra - va spun din experienta.
Totusi, asociatiile de proprietari trebuie sa se conformeze. Ca aceste Note explicative le intocmeste administratorul, contabilul sau un membru al com. ex., asta este - trebuiesc afisate langa fiecare lista de plata.
Succes!
mentionez ca nu sunt administrator de bloc,ci proprietar al unui apartament cu doua camere,si am vrut sa stiu daca se poate face ceva in legatura cu acest mod de a afisa cheltuielile din partea administratorului...iar in caz ca acesta refuza sa faca mai detaliata lista,conform legii,se poate face reclamatie/plangere?
Pentru a va informa corect si complet privitor la drepturi,obligatii si limite de competenta studiati temeinic disp L nr 230/2007 actualizata si HG nr 1588/2007
Trebuie sa stiti ca administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale decizii dispuse de comitetul executiv si de catre presedinte
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care in calitate de factor decizional,poate dispune in comitetul executiv verificarea activitatii angajatului asociatiei respectiv al administratorului de imobil
Sunt un om de rand si simplu.Pentru asta,am sa va rog sa-mi raspundeti direct si concret la intrebare...fara explicatii lungi si politice.Si recititi intrebarea din nou,pentru ceea ce vreau sa aflu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca esti al 32-lea Dorinel, nu cred ca esti ultimul!
Cine s-a ocupat de politica aici omule?
Cineva v-a recomandat sa cititi L230/2007. A mai spus sa discutati cu presedintele vostru. Daca nu se rezolva chestiunea, mergi la primarul orasului (ai grija ca asta este politic). Discuti cu dansul, reclami asociatia, nu administratorul!
Este mai bine asa?

Alte discuții în legătură

Administrator și președintele asociației de proprietari Solovastru14s Solovastru14s Cine verifică administratorul blocului și președintele asociației de proprietari, în caz de comportament neadecvat? Prin comportament neadecvat fac ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere asociatie ContSters356583 ContSters356583 Daca intretinerea nu este afisata detaliat conform ART. 48^1 legea 230/2007 \"Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va ... (vezi toată discuția)