avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua faptele vătămare corporală si alcool se judecă separat ? Am avut un accident de motocicleta singur
Da pt vătămare corporală sa dispus clasarea ...Pt alcool o sa merg in instanta .. la 1.25 in sange am sanse la amânarea aplicării pedepsei? Sunt la prima abatere am si avocat
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Discutati cu avocatul dvs care cunoaste dosarul sa va informeze in legatura cu aceasta posibilitate.
Salut
Cât timp a durat de la deschiderea dosarului penal și până la dispunerea de clasare?
S-a dispus clasarea pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Vor fi derulate, insa, acte de cercetare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice, infractiune incriminata de art. 336 din Codul penal.

(sanctiunile sunt prevazute in mod alternativ, inchisoarea sau amenda penala, inchisoare de la 1 la 5 ani ).

Se va dispune trimiterea in judecata a a dvs.

Aveti in vedere faptul ca poate fi perfectat un acord de recunoastere a invinuirii, cu procurorul , care se verifica prin prisma legalitatii, de catre instanta de judecata.

Amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, nu reprezinta o forma de condamnare , ci una de supraveghere, din care nu rezulta incapacitati, interdictii sau decaderi.

Permisul nu este anulat, ci opereaza o suspendare, vreme de 90 de zile.

Suspendarea sub supravegherea (art 91 din Codul penal), cat si aplicarea unei amenzi penal, atrag anularea permisului de conducere, cu posibilitatea redobandirii la 1 an de la ramanerea definitiva, respectiv 6 luni de la data platii amenzii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum alcool sstefan2q sstefan2q Daca am provocat un accident cu vatamari corporale dar nimeni nu a depus plangere dar mi s-a gasit o alcolemie de 0.85 in sange.fiind in stare de inconstienta ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan ipiroiu ipiroiu Am facut o prostie mare,pe data de 22 Ianuarie 2016 am derapat si am intrat cu masina int-un stalp.Dupa 5 minute a aparut Politia in care am suflat in aparatu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan ionescuandreea ionescuandreea Se poate intocmi dosar penal pt alcol la volan daca soferul a refuzat proba cu etilotestul si nu au fost recoltate nici analize de sange decat pe baza unui ... (vezi toată discuția)