avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenzi RATB
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenzi RATB

salutare comunitatii avocatnet! Am si eu o intrebare legata de plata amenzilor ratb prin birourile de taxe si impozite de la nivelul primariilor satesti. Se prescriu si cum? Mentionez ca e vorba de o amenda de prin 2010, poate si mai devreme, neplatita, evident, care a fost trimisa la primaria satului din Teleorman unde aveam domiciliul atunci. Intre timp, in 2014 , mi-am mutat domiciliul intr-un sector din Bucuresti, ca intr-un final, anul trecut , sa plec definitiv din tara. Acum 2 saptamani, tatal meu a fost sa plateasca impozitul si a constatat ca aveam o suma de peste 500 de lei datorie in amenzi ratb neplatite, in plus, functionara de la primarie, l-a avertizat ca incearca sa imi puna poprire pe salariu ( au incercat asta la fostul angajator din Bucuresti) si, bineinteles, daca eu nu o sa platesc, ei, functionarei, i se ve opri datoria mea catre ratb din salariu. Personal, mi se pare un lucru abominabil, nu cred vreun functionar din tara asta a fost obligat sa plateasca datoriile cetatenilor pe care ii serveste ( imoral si ilegal, asa ceva). Ce vreau eu sa stiu: 1. mi s-a spus ca nu exista termen de prescriptie, 2. cum pot iesi din Registrul Agricol, astfel incat familia mea sa nu mai fie agresata in numele meu. 3. Exista vreo institutie din Romania care sanctioneaza declaratiile mincinoase ale functionarilor publici si in baza caru cod/ lege. Multumesc anticipat tuturor care vor participa la discutie!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:03, 16 Mai 2018
Angajatul primariei nu a savarsit nicio faradalege pentru ca a informat situatia inregistrata la autoritatea fiscala teritoriala
De altfel,dispozitiile in vigoare prevad fara exceptie ordinea de solutionare cereri contribuabili,respectiv initial achitarea debitelor in evidenta si ulterior solutionarea cererilor contribuabilului
Incercati sa constientizati ca si angajatii din administratiile financiare au obligatii legale de respectat iar in cazul in care se fac vinovati de incalcarea acestora raspund administrativ,civil sau penal
Pentru recuperarea debitelor in evidenta exista prevazuta procedura legala inclusiv executarea silita a contribuabilului
Nu poate fi apreciata drept declaratie mincinoasa comunicarea existentei de debite in urmarire-angajatul primariei s-ia facut datoria si a comunicat existenta debitului
Contribuabilul daca intelege sa achite debitul evita situatia executarii silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare certificat fiscal,legal sau nu? Zaky Zaky Mama vrea sa vinda apartamentul in care locuim iar cei de la taxe si impozite refuza sai dea certificatul fiscal pe motiv ca fratele meu ar avea niste amenzi ... (vezi toată discuția)
Impozit auto gabrieltgg gabrieltgg imposibilitatea achitarii impozitului din cauza amenzi circulatie din 2006 (vezi toată discuția)
Amenda ratb neplatita 2003 sau 2004 ContSters202439 ContSters202439 Buna ziua! Povestea mea mai pe scurt e ca in 2003 sau 2004 am calatorit in Bucuresti, nu am compostat bine biletul nu se vedea clar tushul cu data, controlorii ... (vezi toată discuția)