avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Omnia Turism in insolventa dar eu am cumparat de la o ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Omnia Turism in insolventa dar eu am cumparat de la o ag.revanzatoare

Buna ziua. Anul trecut am cumparat o vacanta pentru 4 persoane de la o S.C. de turism. In contract nu scrie ca este revanzatoare, colaboratoare sau sa faca trimitere undeva la S.C.Omnia. Dupa ce s-a aflat de sinuciderea patronului S.C.Omnia, si ca acesta nu platise peste cateva mii de vacante contractate, agentia mea mi-a transmis un mail sa ma instiinteze ca am pierdut banii, ca nu exista legislatie care sa ne apere, asigurarea S.C.Omnia era de 50000de euro si pierderile de peste 2000000 euro si sansele de recuperare a sumelor sunt aproape de zero. Ma gandeam ca voi recupera doar comisionul de la agentie, dar nu m-am grabit sa il cer cu gandul ca nu a venit inca scadenta vacantei si in contract scrie ca daca renunt la vacanta pierd toti banii. Ieri cerandu-i agentului copia actelor prin care a facut plata catre S.C.Omnia ca sa ma constitui ca parte civila la parchet intr-un dosar care era deschis de un pagubit si la care au aderat peste 200 de pagubiti, dar care sunt cu contracte direct cu S.C. Omnia.... Surpriza, odata cu predarea actelor, managerul vine si cu propunerea sa-mi restituie comisionul si sa suporte jumatate din suma in 3 transe in 3 ani prin cumpararea de vacante de la ei dar sa nu am alte pretentii viitoare. Mi se pare ceva suspect. M-asi bucura la ce-mi ofera ca sperantele erau zero, dar ma pune pe ganduri ca asi putea recupera tot. A nu se intelege ca ma lacomesc. Aveti un sfat autorizat ? Contractul nu are clauze deosebite de un contract de turism.
Cel mai recent răspuns: biulian , utilizator 20:34, 26 Mai 2018
Pentru cei interesati sau in situatii asemanatoare. Am luat legatura cu alti pagubiti care au cumparat bilete vandute de agentia de turism Omnia prin agentia de turism Bavaria si acestia au dat in judecata agentia Bavaria si au castiagat procesul pentru a recupera suma integrala. Bineinteles ca urmeaza recursul si celelalte cai. Dar este un semnal pozitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme s.c. revanzatoare omnia turism biulian biulian Buna ziua. Anul trecut am cumparat o vacanta pentru 4 persoane de la o S.C. de turism. In contract nu scrie ca este revanzatoare, colaboratoare sau sa faca ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru in colectiv kmy28 kmy28 Interesul grupului este comun, acela de a recupera paguba provocata prin insolventa agentiei Omnia Turism, care incepand de la 17.10.a.c. s-a inchis si nu a ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru in colectiv kmy28 kmy28 Interesul grupului este comun, acela de a recupera paguba provocata prin insolventa agentiei Omnia Turism, care incepand de la 17.10.a.c. s-a inchis si nu a ... (vezi toată discuția)