avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... coasigurat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

coasigurat

daca angajatul a prezentat actele cu 30.10 pentru a fi trecuta sotia coasigurat, incepand cu ce luna intra in vigoare octombrie sau noiembrie?
Cel mai recent răspuns: mihaela71 , utilizator 14:32, 3 Noiembrie 2009
noiembrie.
in ce baza?salariile pe oct vor fi platite pe 5 noiembrie.

multumesc
Pentru a beneficia de deducere personala de baza si de a figura ca si coasigurat in sistemul asigurarilor de sanatate, declaratia trebuia sa fie intocmita cu data de 01.10.2009 si nu cu 30.10.2009.
Parerea mea este ca trebuie adaugata cu data de 01.11.2009.
Parerea mea este ca poate intra din momentul in care coasiguratul nu mai are venituri. de exemplu daca respectivul coasigurat a lucart in luna octombrie, va avea calitatea de coasigurat din noiembrie, dar daca nu are venituri pe octombrie, angajatul poate face cerere pentru coasigurat incepand cu 01.10.2009.
buna ziua!in cazul in care un salariat din provincie este angajat la o societate in bucuresti,cum se procedeaza ca el si sotia sa beneficieze de asigurare de sanatate la casa de sanatate din judetul de domiciliu?s-au depus actele necesare pentru sotie ca persoana in intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat kinga79 kinga79 Cine poate fi coasigurat? (poate sa fie cineva coasigurat fara sa beneficieze sotia de deducere la salar?) (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de coasigurat sanatate paulini_iolanda paulini_iolanda Sunt pensionara, iar mama mea nu are niciun venit, eu o intretin, dar nu locuim la aceeasi adresa. Pot sa o fac coasigurat? Ce acte sunt necesare? Multumesc (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile si demersurile pentru a deveni coasigurat cas? virgil_xxl virgil_xxl Buna ziua. Am o mare nelamurire cu casa de asigurari de sanatate si am incercat sa ma informez prin telefon dar nici ei nu stiu exact... Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)