Ce se poate face in situatia in care angajatorul nu-ti plateste cateva luni salariul intreg, adica 25% din salariu iti este retinut si nici nu stii cand il vei primi sau daca il vei mai primi?
Multumesc pentru raspuns.
Vreau sa redeschid subiectul si sa va rog sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez acum.
Din diverse motive nici eu nici ceilalti angajati ai firmei la care lucrez nu am facut nimic in aceasta privinta si am asteptat ziua in care ne vom recupera banii, conform celor promise de director. Bineinteles am ramas doar cu promisiunile, chiar mai rau. Dupa 7 luni de asteptare a 25% din salariu oprit (perioada iunie-decembrie 2009), ni sa-au pregatit sapte cererii de concediu fara plata a cate 5 zile fiecare pe ultimele sapte luni lucrate integral, pe care cica ar trebui sa le semnam.
Stiu ca e o mare ilegalitate si nu am semnat acele cereri dar nu stiu cum sa actionez, pentru a fi sigura ca nu-mi pierd banii munciti.
Daca sesizez ITM-ul ce masuri se vor lua?
Ce trebuie sa fac eu si ceilalti angajati?
Ne putem recupera banii, desi firma si-a incheiat situatia pe anul trecut pe baza asa numitor cereri ale nostre de concediu inca nesemnate?
Va multumesc.
Salarii
Lazarin
Dacă timp de 6 luni nu am primit salariu pt munca prestata, ce trebuie sa fac pt a obliga angajatorul sa plătească salariile restante?
Menționez ca ... (vezi toată discuția)