Acum 3 luni m-am angajate la o firma unde dupa o săptămâna de proba am discutat cu patronul firmei conditile de angajare. Mi s-a promis un contract de munca, un anumit salariu, carta de munca printre alte conditile. Cand s-a terminat prima luna am primite salariu dar contract nu, in ultime doua luni nu am primit salariu nici contract nu am semnat nici carta de munca. Daca plec ce pot sa fac ca a recupera salariile in intarziere? In situaţie mea mai sunt câteva angajaţi, practic lucram la negru, fara sa fii asta voinţă nostra. Aveti cumva un sfat pentru mine? Va mulţumesc anticipat.
Nu am primit nimic scris din partea firmei, tot timp mi s-a promis ca"saptamana viitoare" ...."săptămâna viitoare" si acum sunt deja trei luni.....si jumatate.... Nu stiu exact cum sa procedezi pentru a recupera drepturile mele.
Faceti o sesizare scrisa la ITM, impreuna si cu ceilalti colegi ai dumneavoastra, care sa contina elementele de identificare ale agentului economic, care ar putea astfel duce la un control asupra firmei la care ati prestat activitatea de munca. Stiu ca vremurile sunt foarte grele, insa aveti mare grija atunci cand munciti fara contract de munca pentru ca singurii care pierd in astfel de situatii sunteti dumneavoastra, pentru ca nu numai ca riscati sa nu va primiti banii pentru munca prestata, insa nu beneficiati nici de asigurari sociale. Nu va lasati pacaliti de promisiuni, perioada de proba se stabileste la incheierea contractului individual de munca.
Inselat, ce e de facut
janys
Eu am muncit la o firma timp de 3 luni, perioada in care mi s-a promis ca mi se face contract de munca. Nu mi s-a facut contract dar nici bani nu am primit ... (vezi toată discuția)