Eu am muncit la o firma timp de 3 luni, perioada in care mi s-a promis ca mi se face contract de munca. Nu mi s-a facut contract dar nici bani nu am primit pentru munca depusa. Eu detin in momentul de fata un echipament ce apartie firmei si mi-a fost imprumutat care, daca l-as vinde, mi-as recupera banii.
Cum pot sugera patronului ca as putea face treaba asta fara ca acesta sa o ia ca pe o amenintare. Si cel mai important, daca se duce la politie, pot pati ceva?
Eu va spun rezolvarea pe cale legala. Faceti o sesizare scurta la ITM. (fara ca sa stie cineva) aratati de cand lucrati si promisiunile facute, deasemeni aratati ca nu va platit pentru munca prestata.. Va garantez ca o sa va plateasca cu varf si indesat,,,:((
Depuneti la Inspectoratul Teritorial de Munca si /sau Inspectia Muncii o sesizare in care relatati aceste aspecte .
Dea semenea, puteti actiona in instanta pe angajator pentru recuperarea drepturilor salariale, intrucat ITM-ul constata dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca ceea ce va datoreaza.