avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cititi va rog... probleme litigiu de munca. amenintari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cititi va rog... probleme litigiu de munca. amenintari neplata salariului.Contract de munca

Fostul angajator ma ameninta ca ma distruge..Iar daca am curajul sa-l dau in judecata.La martor va taia tendoanele de la picioare.
Pana pe data de: 01.06.2011, am lucrat intr-un restaurant ca :Ajutoare Bucatar. Va spun ca am lucrat pentru ca inaine de: 01.06.2011 am aflat ca administratorul patron ma pacalit. Timp de 1 an de zile ma mintit ca am contract de munca. In al 2 lea an mi-a facut contract de munca numai pentru 4 ore. -- Acest contract de care eu nu am stiut niciodata. Nu mi-a fost niciodata adus la cunostiinta. Nu am semnat niciodata contractul de munca si nici nu stiu cine la semnat in locul meu Cand am aflat iam spus ca in conditiile acestea nu mai vin la serviciu. Si nu m-am mai dus la serviciu. De mai multe zile incerc a-mi recupera banii ce mi se cuvin ( Salariu pentru 15 zile. Nu il primesc. Am incercat sa vorbesc cu patronul iar acesta mi-a spus : CA MA DISTRUGE IAR DACA VINE CINEVA MARTOR PENTRU MINE -- LE TAIE TENDOANELE DE LA PICIOARE... Am inregistrarea telefonica. in care se aude clar ca ma ameninta. sI cum ma ameninta. Ce pot face.... ce ma sfatuiti ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 18 Iunie 2011
Sesizare la ITM si eventual chemare in judecata pentru recuperarea drepturilor salariale (salariu pentru munca efectuata, drepturi concediu neefectuat).
In cazul Dv. trebuie facuta o plangere la Paechet si aratati cu lux de amanunte tot ce vi s-a intamplat. Deasemeni aratati si cu CIM ca nu ati semnat nici un contract, totodata aratati si perioada cand ati lucrat, aratatii inregistrarea audio.. si apoi asteptati rezolutia procurorului..:((
Chiar daca Romania este tara tuturor posibilitailor , nu te lua dupa ce latar saracul ala , se merge pe amenintare etc . Daca ai probe si te sfatuiesc sa aduni dute fara teama . Depune si la politie o plingere in acest sens si anuntat ca daca patesti ceva cel care te-a amenintat este angajatorul si se calmeaza . dar nu uita cel mai important stai de vorba cu un avocat , dar o cunostinta nu aiurea .
Art. 193 din Codul penal reglementeaza infractiunea de amenintare si consta in fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze.
Prin urmare, mergeti la Politie sau Parchet si depuneti o plangere penala.

Pentru nereguli in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca si /sau Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajator ma ameninta ca ma distruge..iar daca am curajul sa-l dau in judecata.la martor va taia tendoanele de la picioare. dorudoru dorudoru Pana pe data de: 01.06.2011, am lucrat intr-un restaurant ca :Ajutoare Bucatar. Va spun ca am lucrat pentru ca inaine de: 01.06.2011 am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare telefonica facuta de mine ,poate fii proba in procesul penal? dar in procesul civil? doderosandro doderosandro Fostul meu patron la care am lucrat. Nu mi-a paltit salarii restante.Acum ma ameninat ca ma distruge. Acum 2 sapatamini am primit un telefon de la fostul ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat de fostul patron-ameninta evenuali martori din proces benga112 benga112 Fostul meu angajator nu mi-a paltit salarii restante.Acum ma ameninat ca ma distruge. Acum 2 sapatamini am primit un telefon de la fostul angajator. Am ... (vezi toată discuția)