avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fostul angajator ma ameninta ca ma distruge..Iar daca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fostul angajator ma ameninta ca ma distruge..Iar daca am curajul sa-l dau in judecata.La martor va taia tendoanele de la picioare.

Pana pe data de: 01.06.2011, am lucrat intr-un restaurant ca :Ajutoare Bucatar. Va spun ca am lucrat pentru ca inaine de: 01.06.2011 am aflat ca administratorul patron ma pacalit. Timp de 1 an de zile ma mintit ca am contract de munca. In al 2 lea an mi-a facut contract de munca numai pentru 4 ore. -- Acest contract de care eu nu am stiut niciodata. Nu mi-a fost niciodata adus la cunostiinta. Nu am semnat niciodata contractul de munca si nici nu stiu cine la semnat in locul meu Cand am aflat iam spus ca in conditiile acestea nu mai vin la serviciu. Si nu m-am mai dus la serviciu. De mai multe zile incerc a-mi recupera banii ce mi se cuvin ( Salariu pentru 15 zile. Nu il primesc. Am incercat sa vorbesc cu patronul iar acesta mi-a spus : CA MA DISTRUGE IAR DACA VINE CINEVA MARTOR PENTRU MINE -- LE TAIE TENDOANELE DE LA PICIOARE... Am inregistrarea telefonica. in care se aude clar ca ma ameninta. sI cum ma ameninta. Ce pot face.... ce ma sfatuiti ?
Infractiunea de amenintare este prevazuta in art. 193 din Codul Penal si reprezinta:
Fapta de a ameninta o persoană cu săvârsirea unei infractiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăsi sanctiunea prevăzută de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintării.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.
Potrivit Codului de procedura penala plangerea trebuie depusa la organul de urmarire penala in 2 luni de la savarsirea faptei.
Organul de urmarire penala competent este Parchetul de pe langa Judecatoria in raza careia s-a savarsit fapta.
Codul de procedura penala stabileste conditiile si cazurile de interceptare si inregistrare a convorbirilor sau comunicarilor efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicare.
Astfel,art. 91 indice 1 C.pr.pen prevede:
Interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor efectuate prin telefon ori prin orice mijloc electronic de comunicare se realizeaza cu autorizarea motivata a judecatorului, la cererea procurorului care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala, in conditiile prevazute de lege, daca sunt date ori indicii temeinice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni pentru care urmarirea penala se efectueaza din oficiu, iar interceptarea si inregistrarea se impun pentru stabilirea situatiei de fapt ori pentru ca identificarea sau localizarea participantilor nu poate fi facuta prin alte mijloace ori cercetarea ar fi mult intarziata.
Din pacate, amenintarea nefiind o infractiune pentru care actiunea penala se pune in miscare din oficiu, nu cred ca se poate autoriza interceptarea convorbirilor.
Totusi, conform art. 91 indice 6 alin. 2 C.pr.pen., inregistrarile prevazute in prezenta sectiune, efectuate de parti sau de alte persoane, constituie mijloace de proba cand privesc propriile convorbiri sau comunicari pe care le-au purtat cu tertii. Orice alte inregistrari pot constitui mijloace de proba daca nu sunt interzise de lege.

Pentru lipsa CIM depuneti plangere la ITM si la politie pentru fals in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Inregistrare telefonica Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Stimati Colegi, Se poate dispune inceperea urmaririi penale pe baza unor inregistrari telefonice fara autorizarea motivata a judecatorului, doar pe baza ... (vezi toată discuția)
Sanctiune la hg 585/2002 florindr florindr salutare ! am nevoie de ajutor ! sunt politist si pentru dovedirea unor abuzuri savirsite impotriva mea de niste tovarasi sefi, am folosit un telefon mobil ... (vezi toată discuția)