avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație către părinți
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație către părinți

Bună ziua, doresc sa aflu dacă este legala donația dinspre copil către părinți și dacă acest act poate fi contestat de către moștenitori. Concret, fostul soț a donat bunurile rezultate în urma partajului către părinții săi, el fiind unicul copil, deși avem 2 copii majori. În ce condiții își mai pot recupera copii dreptul asupra proprietăților?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 13:32, 17 Mai 2018
Copii nu au drepturi asupra proprietatilor. Vor avea drepturi dupa decesul tatalui lor, la mostenirea acestuia. Care va mosteni bunurile de la parintii sai...
Donatia este legala si in anume circumstante ar putea fi supusa reductiunii in favoarea copiilor, dar tot dupa moartea tatalui lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire Alexa1717 Alexa1717 Buna ziua , părinții mei vor sa cumpere un apartament si să-l treacă pe numele meu si al sotului. Soțul meu mai are 2 copii din fosta relație ( nu au ... (vezi toată discuția)
Schimbarea titularului unei proprietati CVD CVD Buna ziua Am si eu nevoie de consultanta d-vs specializata in ceea ce priveste schimbarea proprietarului unui sau a mai multor propietati. Sa fiu mai ... (vezi toată discuția)
Transmitere proprietate testamentar testamentar Buna tuturor. Va prezint urmatoarea situatie: toate proprietatile si bunurile erau pe numele sotului. Dupa aprox 50 de ani de casnicie acesta a decedat. Ii ... (vezi toată discuția)