avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea Titularului unei Proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea Titularului unei Proprietati

Buna ziua
Am si eu nevoie de consultanta d-vs specializata in ceea ce priveste schimbarea proprietarului unui sau a mai multor propietati.
Sa fiu mai explicita ma intereseaza cea mai putin costisitoare, cea mai ieftina varianta legala si totodata si cea mai sigura.
Eu am achizitionat doua apartamente pe numele tatalui si al mamei mele caci la acel moment nu ma aflam in tara insa acum doresc sa le trec pe numele meu fara a fi necesar a se face contract de vanzare-cumparare ci mai de graba "donatie " de la parinte la copil. (cum am auzit ca ar fi posibil cu minimum de cheltuieli notariale si totodata fara a se imparti aceste proprietati in cazul nedorit al unui partaj de divort. Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: CVD , utilizator 00:39, 28 Iulie 2013
Puteti sa incheiati donatii insa in cazul in care sunteti unicul copil. Altfel acele donatii vor fi supuse reductiunii la decesul parintilor dvs , in cadrul dezbaterii succesiunii dupa dansii.
Donatia este scutita de impozit, in rest onorariul si taxa de intabulare sunt ca la vanzare. Daca sunteti unicul copi de ce nu lasati sa le mosteniti la decesul parintilor dvs, taxele de succeiune sunt mai mici Decat cele pentru donatii.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator
Buna Joha
Multumesc pt.raspuns ...din intamplare nu sunt unicul copil ci mai am o sora care mai mult ca sigur nu se va gandi la a pune mana pe apt.mele.
Dar in cazul in care eu voi fi inregistrata ca co-proprietar al apt.iar dupa moartea parintilor proprietari titulari de altfel voi beneficia in mod automat de dreptul total al apt.devenind astfel unicul titular ? Sau prin testament s-ar putea realiza transferul de proprietate fara alte complicatii (ex.cheltuieli inutile sau partaj in caz de divort, si/sau drept de mostenire a surorii )
Sper ca am fost explicita daca nu ma bucur sa elaborez mai departe..
Multumesc inca odata pt.timpul acordat.
O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare sau donatie adresaramona@yahoo.com adresaramona@yahoo.com parintii mei vor sa imi treaca casa.cum sa procedeze sa fie costurile mai mici si sa fie titlul de propietar inatacabil.ar putea sa-mi doneze casa si ce ... (vezi toată discuția)
Transcriere apartament exigentu exigentu Vreau sa transcriu apartamentul pe numele meu......in momentul de fata e pe numele parintilor. As vrea sa stiu care e cea mai clara varianta si totodata ... (vezi toată discuția)
Act vanz-cump sau donatie? madi1206 madi1206 Buna ziua! Bine v-am gasit! Sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problema: Apartamentul in care locuiesc este proprietatea mamei si tatalui meu ( este pe ... (vezi toată discuția)