Vreau sa transcriu apartamentul pe numele meu......in momentul de fata e pe numele parintilor. As vrea sa stiu care e cea mai clara varianta si totodata varianta care nu trebuie sa platesc la stat nimic
Puteti face donatie, daca sunteti singurul copil, este scutita de impozit catre stat. Veti p,ati doar onorariul notarului si taxa se intabulare de 0,15% din valoarea apartamentului. Puteti face contract de intretinere sau vanzare cumparare cu clauza de uzufruct, daca sunteti mai multi copii, insa se va p,ati impozit catre stat si ar trebui adusi si ceilalti copii ca declaranti in act pt ca mai tarziu la decesul parintilor sa nu fie acest contract atcat ca donatie si supusa reductiunii Liberalitatilor excesve pt cota de rezerva succesorala ce li se incalca.
De semenea, daca sunteti singurul copil , puteti astepta pana la decesul parintilor dupa care legal veti dezbate succesiunea, si in calitate de unic mostenitor legal veti culege mostenirea. Pana in doi ani de la decesul parintilor, daca dezbateti veti fi scutit de impozit calculat la 1% din valoarea bunurilor aduse la masa succesorala.
Succesiune
metzgeriosif
buna ziua
va rog frumos sa-mi spuneti cum se face succesiunea la judecatorie si daca succesiunea este mai bine sa fie facuta dupa decesul ambilor parinti.
va ... (vezi toată discuția)