avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament unui minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament unui minor

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate face transfer de proprietate(un apartament), copilului meu in varsta de 12 ani si daca da in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: marianataranu , utilizator 12:33, 24 Martie 2014
Daca vindeti trebuie sa vindeti copilului cu procuratori de fonduri prin donatie deoarece copilul nu are bani. In acest caz se vor taxa doua acte, donatia si vanzare, iar la vanzare veti plati si impozit.
Daca va hotarati sa instrainati copilului apartamentul faceti donatie cu uzufruct, donatia fiind scutita de impozit, iar copilul va fi reprezentat in act de un curator care poate fi unul din bunici sau o alta persoana care va semna actul, daca copilul are sub 14 ani sau il va asista daca copilul are peste 14 ani.
Donatia la decesul donatorilor poate fi supusa reductiunii daca incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari. mostenitori rezervatari sunt Sotul, sau sotia, copii si parintii defunctului.

MULTUMESC FRUMOS, dar mai doresc o lamurire. Daca urmez procedura reletata de d-voastra, parintii mai au vreun drept asupra imobilului? mai exact in cazul unor datorii ale parintilor , imobilul instrainat copilului mai poate fi parte a unei executari silite?( avem un credit ptr. nevoi personale. din 2006 si nu stiu pe viitor poate intampin probleme la plata ratelor pana in 2016, apartamentul nu este ipotecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate catre minor AdrianMa AdrianMa Buna seara. Am hotarâre de divort definitiva de aproximativ un an si jumatate. Urmeaza sa fac partajul cu fosta sotie. Obiectul partajului este un ... (vezi toată discuția)
Achizitonare apartament pe numele unui copil minor rontzi rontzi Am un apartament pe care il vand , cu suma obtinuta urmand sa achizitonez un altul . Este posibil sa intocmesc actele de vanzare -cumparare pentru noul ... (vezi toată discuția)
Donatia angeladiana angeladiana Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)