Am un apartament pe care il vand , cu suma obtinuta urmand sa achizitonez un altul . Este posibil sa intocmesc actele de vanzare -cumparare pentru noul apartament pe numele unui copil minor (15 ani) ?
Da este posibil sa cumparati acest imobil oe numele minorului dvs figurand in act ca procurator de fonduri prin donatie. Este intelept sa va rezervati uzufructul viager sau macar abitatie.
Este nevoie sa fie de fata la intocmirea actelor de proprietate si minorul?
Tinand cont ca din casatorii anterioare eu mai am un copil, iar sotul meu are doi copii, toti majori, cu varste de peste 20 ani, ne permite legea sa facem acest lucru, nu se interpreteaza ca favorizam unul din urmasi in defavoarea celorlalti ?
Minorul de 15 ani are capacitate de exercitiu restransa, el va semna asistat de un curator desemnat in acest sens de autoritatea tutelara , cai dvs sunteti si dvs parte in act ca procuratori prin fonduri de donatie. La decesul dvs , al parintilor , ceilalti copii pot cere reductiunea liberalitatilor excesive pentru ca le incalca rezerva succesorala, copii fiind mostenitori rezervatari. Singurul lucru pe care I'l puteti face este sa scutiti donatia de raport.